Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Owens Illinois - Nieuws

Cao-onderhandelingen Owens Illinois weer van start

Op 22 mei gaan de cao-onderhandelingen weer beginnen. Hiervoor heeft de CBLG van het CNV een voorstellenbrief opgesteld.

Deze brief vind je hiernaast bij downloads. Reacties zijn altijd welkom.

De delegatie bij de onderhandelingen zal bestaan uit Arie Versluijs (Leerdam),
Ger Smeets (Maastricht) en Jacob Stuurman (Schiedam). 

Periodiek overleg

Op 16 april heeft er een periodiek overleg plaats gevonden. Belangrijk punt wat tijdens dit overleg op tafel kwam was de geruchten die de ronde doen over een mogelijke reorganisatie in Leerdam. Wij hebben de werkgever gevraagd wat er waar is van dit gerucht. De werkgever heeft aangegeven dat er op alle vestigingen van OI kosten moeten worden bespaard. Ook heeft de werkgever aangegeven dat dit niet gedaan zal worden door het ontslaan van werknemers. Wel zal er aan werknemers een regeling worden voorgelegd om de arbeidsovereenkomst vrijwillig te ontbinden.

Inmiddels hebben we begrepen dat dit al gebeurd is. We willen iedereen adviseren geen handtekening te zetten, onder welke overeenkomst dan ook, zonder eerst goed advies te hebben ingewonnen. Voel je niet verplicht of gedwongen om in te gaan op een aanbod van de werkgever.

Verder kan ik melden dat de werkgever gaat werken aan een update van het huidige functiewaarderings systeem USB. Er zal dus niet worden overgegaan naar Hay zoals eerder de bedoeling was. Het is de bedoeling dat dit traject in het najaar wordt afgerond.

Vragen of opmerkingen? Laat het horen! Dit kan ook bij de kaderleden in het bedrijf of via telefoon 06-22383073, e-mail h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Voor niet-georganiseerde collega's is er een aanmeldingsbon op deze nieuwsbrief! Gebruik die en maak ongeorganiseerden lid want hoe meer leden, hoe sterker we staan!

Henk Jongsma, bestuurder CNV Vakmensen

Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid