Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Natuursteenbedrijf - Nieuws

NatuursteenVakdagen: Natuursteen in de spotlights

CNV Vakmensen was mede-organisator van de NatuursteenVakdagen. Deze beurs heeft gedurende 2 dagen laten zien dat natuursteen leeft.

Op de beurs draaide alles om natuursteen. Door de specifieke aandacht voor natuursteen heeft de vakbeurs ruim 650 bezoekers mogen ontvangen. De 45 standhouders met in totaal 225 vertegenwoordigers uit Nederland, België, Hongarije, Italië, Spanje en Duitsland toonden hun aanbod. Hierbij was er volop aandacht voor nieuwe producten, trends en kleuren, toepasbaar in de bouw, het interieur en in grafmonumenten.

Open Kampioenschappen Steenhouwen

Een Belgische en een Hongaarse natuursteenbewerker hebben met 4 Nederlandse natuursteenbewerkers gestreden bij de Open Kampioenschappen Steenhouwen. Zij moesten aantonen wie het meeste vakmanschap in huis had. Gedurende 2 dagen werkten ze aan een meesterwerk. Kidany Kortschot van Slotboom Steenhouwers hakte als beste de blinde tracering uit het blok kalksteen en won daarmee net voor de Hongaar János Nagy. Niet alle deelnemers vonden het even gemakkelijk. Er werden fouten in de maatvoering gemaakt, de afwerking was niet optimaal of er was te weinig tijd om het geheel af te krijgen. De gedeelde derde plaats was voor Frank Peele (Van Leeuwen Natuursteen) en de Belgische Bavo Pausenberger.

NatuursteenPenning 

“Je hebt passie en vakmanschap nodig om iets moois te maken in ons vak. Een enkeling stijgt boven zijn collega’s uit en maakt een meesterwerk”. De Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven roemde daarmee alle genomineerden voor de NatuursteenPenning. Mike Slotboom van Slotboom Steenhouwers en Koen van Velzen kregen de erepenning voor hun meesterstuk: de vernieuwde baldakijn op de Sint Janskathedraal in Den Bosch. Bas Oomen (MEESTERS In) kreeg ook een NatuursteenPenning van de jury, omdat de replica van een beeldpartij voor Gebouw De Holland in Dordrecht, ook een waar meesterwerk was.

Lees het hele persbericht in het bestand onder 'Downloads'.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid