Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Natuursteenbedrijf - Nieuws

Cao-voorstellen cao Natuursteenbedrijf

Op 28 februari 2013 loopt de cao voor het Natuursteenbedrijf af. Met het oog op de komende cao-onderhandelingen willen we graag uw mening weten over de inzet van CNV Vakmensen in de komende cao-onderhandelingen. De uiteindelijke cao-inzet wordt bepaald door de reacties van de CNV-leden en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen.

Belangrijk

De sector Natuursteen heeft een aantal zware jaren achter de rug. Bij het bepalen van haar inzet heeft CNV Vakmensen hier rekening meegehouden. CNV Vakmensen concentreert zich in haar voorstellenbrief op drie kernpunten:

1.      Een looneis gericht op koopkrachtbehoud
2.      Behoud van werkgelegenheid
3.      De ontwikkeling van werknemers

Looneis gericht op koopkrachtbehoud

Door allerlei kostenverhogingen staat de koopkracht onder druk. CNV Vakmensen richt zich bij het stellen van de looneis op het (zoveel mogelijk) behoud van koopkracht.

Behoud van werkgelegenheid

CNV Vakmensen wil goed opgeleide werknemers behouden voor de sector. De kennis en de werkervaring van werknemers die nu vanwege de economische crisis ontslagen worden, heeft de sector straks hard nodig om de effecten van vergrijzing op te vangen. Om werkzoekende werknemers en werknemerszoekende werkgevers bij elkaar te brengen stelt CNV Vakmensen voor om een werkgelegenheidsmeldpunt in te richten.

Ontwikkeling van werknemers

CNV Vakmensen hecht eraan, dat werknemers zich in hun functie en/of loopbaan kunnen blijven ontwikkelen. Brede inzetbaarheid van werknemers is van belang om de kans van behoud van werk zo groot mogelijk te maken. CNV Vakmensen pleit derhalve voor een persoonlijk scholingsbudget.

Denk mee

Lees alle cao-voorstellen én vul de vragenlijst in >>

Robbim Heins,
bestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid