Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Libbey Holland (voorheen Royal Leerdam) - Nieuws

Stem over reparatie 3e WW-jaar: ja/nee

Wil jij dat de WW en WGA gerepareerd worden? Breng dan nu je stem uit. Het is al enige tijd geleden dat de plannen over de WW-reparatie zijn besproken. Tijdens de cao-onderhandelingen is een intentieverklaring afgesproken.

Deze is wederom herhaald in het overleg met de directie van Libbey in het overleg welke op 18 december 2017 heeft plaatsgevonden. Alvorens tot uitvoering te kunnen overgaan, is de instemming nodig van de leden. Bijgaand doen wij u informatie toekomen waarin uitgelegd is wat het allemaal inhoudt en wat het kost. We kunnen ons voorstellen dat er na lezing van de stukken er nog vragen zijn. Om die reden houden we op 23 januari een tweetal infosessies, 1ste sessie om 13.00 uur en 2de sessie om 14.00 uur, plaats: Jubileum zaal.

Geef jouw mening

CNV Vakmensen roept je op om nu dan jouw stem uit te brengen. Via deze link kom je in de enquête. Om in te loggen graag deze inlogcode gebruiken: LIB-11077940. Je kunt stemmen tot 26 januari. Lukt het je niet om de enquête in te vullen, vraag dan iemand (een collega of bekende) je hierbij te helpen.

Waar ging het ook alweer over?

Jullie kunnen je misschien nog wel herinneren dat het kabinet de opbouw en duur van de WW- en WGA- uitkering heeft verkort. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de mensen die op deze uitkeringen zijn aangewezen. Daarom hebben cao-partijen besloten de uitkeringen te repareren. Lees meer over de WW-reparatie op onze website. Daar vind je ook een video waarin alles op een zeer duidelijke manier wordt uitgelegd.

Wat gaan we nu doen?

In alle cao’s zijn met de werkgever procesafspraken gemaakt over het repareren van de WW, zo ook tijdens de laatste cao-onderhandelingen voor de bedrijfscao Libbey. Nu moeten we deze afspraken omzetten naar een inhoudelijke afspraak. Dat kunnen wij natuurlijk alleen als onze leden daar achter staan. Jullie bepalen gezamenlijk, of je wel of niet mee doet met de reparatie. Dit gebeurt middels een schriftelijke ledenraadpleging. Jullie stem is dus erg belangrijk.

Samen staan we sterker

Alleen SAMEN kunnen wij de WW-reparatie mogelijk maken. Daarvoor moeten alle bedrijven in onze sector meedoen met de reparatie. Werk je bij bedrijf A waar de reparatie is geregeld, maar je wil graag een overstap maken naar bedrijf B waar de reparatie niet is geregeld? Dan ben je wel je reparatie kwijt! Het is dus in ieders belang dat iedereen meedoet.

Onder het kopje downloads staan de nieuwsbrief/flyer over het derde WW-jaar en de uitleg over de PAWW zijn bijgevoegd.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 75
E: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid