Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kalkzandsteen - Nieuws

Stemming over cao- onderhandelingsresultaat

Op 4 juni is het gelukt om een resultaat te boeken dat voldoet aan de opdracht die we van onze achterban hebben gekregen, namelijk een goede loonsverhoging en geen verslechteringen. Het zou mooi zijn als we erin slagen voordat de cao is afgelopen, dat er een nieuwe cao is.

Bijgaand doen wij u een afschrift toekomen van het behaalde resultaat. Als onderhandelingsdelegatie leggen wij het u positief voor.

Zoals wij u eerder hebben geschreven wilden de werkgevers in deze ronde de leeftijdsgrens voor overwerk van 57 verhogen naar 59, omdat het organisatorisch moeilijk is om aan werknemers te komen. Hiertegen hebben we klip en klaar duidelijk gemaakt dat de verhoging naar 57 voor de meeste werknemers een brug te ver was en een verdere verhoging niet acceptabel is.

Het heeft moeite gekost, maar we zijn er in geslaagd om een loonsverhoging af te spreken die in vergelijking met andere cao’s goed verdedigbaar is en in het pakket zijn geen verslechteringen opgenomen.

Het woord is aan de leden! Hier kan je tot maandag 18 juni jouw stem uitbrengen. Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, tref je bijgaand een stemformulier aan.

Verder willen wij je nog informeren over de uitkomst van de raadpleging over de reparatie van het 3de ww- jaar, waarover we je geïnformeerd hebben tijdens de nieuwsbrief met de cao-voorstellen. De leden hebben met een overgrote meerderheid voor de reparatie gestemd. Dit betekent dat we de uitvoering nu ter hand nemen en alles in het werk stellen om te zorgen dat, bij een eventuele verlies van je baan en/of gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid, de periode voor aanvulling nog steeds de oude is en niet wordt verkort tot 24 maanden.

Indien je vragen hebt, schroom niet om via e-mail en of telefoon contact op te nemen met ondergetekende.

Mede namens Henk Mink en Fred Stoffer,

Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid