Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kalkzandsteen - Nieuws

Nieuwsbrief 1 Kalkzandsteen: Startsein is gegeven

Op 24 mei is gestart met de cao-onderhandelingen voor de sector Kalkzandsteen en Cellenbeton. Op de eerste ronde worden de voorstellen die partijen hebben ingediend toegelicht en wordt een toelichting gegeven die van belang zijn voor het cao-proces van de ontwikkelingen in de sector.

Vakbonden en niet alleen vakbonden vinden dat het met de Nederlandse economie goed gaat en ook met de sector Kalkzandsteen en Cellenbeton. Het is tijd dat de werknemers in de sector ook mee profiteren van het feit dat het goed gaat. In tijden dat het minder ging, hebben de werknemers zich constructief opgesteld dat verwachten we deze ronde van de werkgevers. 

Werkgevers van VNK hebben aangegeven dat het goed gaat in de sector, maar konden het niet nalaten om aan te geven dat er risico’s zijn die genoemd moesten worden. Onder andere het faillissement van een aantal bouwbedrijven, de marges onder druk staan, en door het feit dat het in de bouw stokt vanwege personeelsgebrek, dat zijn zaken die een hik up veroorzaken in de afzet van de sector. 

Zoals je weet hebben wij een evenwichtig pakket neergelegd, waarbij de prioriteit ligt bij een goede loonsverhoging van 3,5% per ingangsdatum contract, te weten 1 juli 2018. Voor de overige voorstellen verwijzen we naar de toegezonden voorstellenbrief. 

De werkgevers hebben de volgende voorstellen ingediend voor de onderhandelingen. Aan het eind hebben werkgevers aanvullende voorstellen gedaan met de verwachting dat zij op 4 juni een cao-resultaat kunnen boeken. Dan hadden we andere voorstellen verwacht.

Hierbij de voorstellen van de werkgevers:
Looptijd van 24 maanden.
Loonparagraaf van:

  • 2018: 30 juni 0,5% (dit is een afspraak nog uit de oude cao), dat ze het nu opnemen als bod (!) en per 1 september 1,5%;
  • 2019: 1% in de vorm van verhoging reiskostenverhoging van 19 cent per km, met een max van 40 km enkelreis, en per 1 juli 1,5%;
  • 2020: 1 januari 0,75% en eenmalig 0,5%.

Structureel aan het eind van deze periode is de loonsverhoging 3,75%. Het gegoochel met cijfers lijkt dat het wat voorstelt, maar volstrekt onvoldoende en een slecht signaal voor de onderhandelingen. 

Verder wordt voorgesteld om art. 10 lid 2a (overwerk) en 4b (Ploegenarbeid en overwerk) de leeftijdsgrens van 57 op te trekken naar 59. Daar waar we vorige onderhandelingen ons constructief hebben opgesteld en de grens van 55 opgetrokken hebben naar 57, vanwege de verhoging AOW-gerechtigde leeftijd, lijken de werkgevers van deze opstelling misbruik te willen maken. 57 jaar is al een behoorlijke verschuiving. We moeten ook in het kader van duurzaam inzetbaarheid nagaan of het niet naar beneden moet in plaats van omhoog.

Zoals eerder vermeld, op 4 juni a.s. vindt de volgende ronde plaats. Hierna zullen wij je op de hoogte houden van de voortgang.

Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid