Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kalkzandsteen - Nieuws

Leden wijzen sociaal plan Calduran af

“Ik wil dat Calduran ontslagen werknemers steunt in hun zoektocht naar nieuw werk. Daarom moet de werkgever investeren in opleiding. Met de voorgestelde 500 euro kom je niet ver", zegt Willem Timmer van CNV Vakmensen. De bestuurder wil dat het scholingsbudget in het sociaal plan omhoog gaat naar 3.500 euro. "Het zal niet makkelijk zijn werk te vinden op dit moment, dus steun van de werkgever is keihard nodig."

Op 23 augustus gaf kalkzandsteenfabriek Calduran aan te reorganiseren; 35 van de 260 mensen raken daardoor hun baan kwijt. Timmer: "Een goede werkgever doet er alles aan om de mensen weer toekomst te bieden op de arbeidsmarkt. Wat wij vragen is echt niet teveel."

Gisteren wezen de leden van CNV Vakmensen het sociaal plan massaal af tijdens ledenbijeenkomsten. De leden van CNV Vakmensen vinden het bod van de werkgever te schraal, helemaal gezien de afspraken die in 2009 werden gemaakt toen er ook al sprake was van een reorganisatie, toen moesten er 57 collega's weg. Het bedrijf heeft vestigingen in Kloosterhaar, Hoogersmilde en Harderwijk.

Vakbondsbestuurder Timmer nodigt Calduran uit om zo snel mogelijk opnieuw te onderhandelen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid