Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ENCI - Nieuws

Werkgever blijft bij standpunt inzake cao Enci

Niet meewerken aan cao HC NL, dan ook geen onderhandelingen over cao Enci.

Tijdens de cao vergadering van 9 september 2015 hebben wij de boodschap zoals besproken op de ledenvergaderingen glashelder overgebracht;  de vakbondsleden willen een normaal onderhandelingstraject over de nieuwe Enci cao zonder klem of voorwaarde dat er vanaf 1 januari 2017 een Heidelberg Concern cao (HC NL cao)  moet gelden.  
 

Jullie werkgever blijft echter bij het standpunt.
Niet meewerken aan een HC NL cao per 1/1/2017 betekent dat ENCI niet verder onderhandelt over de bestaande cao.

 
Let wel: indien bestaande ENCI cao niet verlengd wordt , komt er niets bij maar gaat er ook niks vanaf. Dit heet nawerking van de cao. Het is duidelijk dat jullie werkgever absoluut niet wil dat de beoogde nieuwe HC NL cao gelijkwaardig zal zijn aan het niveau van de huidige ENCI cao. De werkgever geeft géén garantie dat het niveau van de bestaande ENCI arbeidsvoorwaarden blijft bestaan. Tevens zegt hij geen garantie te geven voor het perspectief in jullie arbeidsvoorwaarden.
 
Zoals het er nu voorstaat is er geen enkele basis voor constructieve onderhandelingen over de nieuwe ENCI cao. De volgende overlegvergadering staat gepland op vrijdag 18 september a.s.  Uw werkgever zal na intern beraad ons informeren of zij haar standpunt zodanig wil veranderen dat het zinvol is om deze vergadering door te laten gaan.   
 
En dan nog dit:

Print dit bericht uit en geef hem aan een collega die nog geen lid is van CNV Vakmensen. Mocht deze collega informatie wensen over de voordelen het lidmaatschap, ben ik graag bereid om hem te informeren op zijn werkplek. Ik ben per mail bereikbaar : r.jongen@cnvvakmensen.nl

René Jongen
Bestuurder CNV Vakmensen