Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ENCI - Nieuws

Verrekening vakbondscontributie Enci

RECTIFICATIE - In onze laatst verzonden nieuwsbrief is een foutje gemaakt. In de kop hebben wij in plaats van Enci de naam van Mebin gebruikt. Dit is onjuist. Dit moet natuurlijk ENCI Maastricht zijn. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Onderstaand tref je nogmaals de inhoud van de verzonden nieuwsbrief aan.

In het Sociaal Plan voor de sluiting van ENCI Maastricht is afgesproken dat de werknemers die boventallig worden de vakbondscontributie voor het jaar 2020 van werkgever vergoed krijgen. Met deze nieuwsbrief informeren wij je hoe te handelen om hiervoor in aanmerking te komen. Om privacyredenen mogen wij jouw werkgever niet de namen van onze leden doorgeven die voor de vergoeding in aanmerking komen. Met je werkgever hebben wij afgesproken dat je de aan CNV Vakmensen betaalde vakbondscontributie in 2020 zelf terugvraagt aan je werkgever. Dit betreft geen fiscale verrekening maar een netto vergoeding. 

Aanvraag
Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar salarisadministratie@heidelbergcement.com met de volgende tekst:

“Hierbij verzoek ik u om met inachtneming van de in het Sociaal Plan voor ENCI Maastricht gemaakte afspraken een netto vergoeding te ontvangen voor de vakbondscontributie over het jaar 2020, t.w. € ….. (de maandcontributie x 12). 

Declareren
Als het goed is heeft de leiding van ENCI Maastricht alle boventallige werknemers er op gewezen dat zij hun eventuele vakbondscontributie op bovenvermelde wijze kunnen declareren. Heb je dit nog niet gedaan doe dit dan per omgaande. Het leek ons goed om jou nogmaals hierop te wijzen. 

Vragen? Heb je hierover of over andere onderwerpen nog vragen dan kun je mij bellen of stuur een e-mail. Voor de gegevens zie hieronder. 

Gerard van Cuijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2013 4089
E g.vancuijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid