Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ENCI - Nieuws

CNV Leden werkzaam bij Heidelberg Cement Nederland

De onderhandelingen voor een nieuwe cao gaan beginnen. Jouw huidige cao zal ingebouwd worden in de cao Heidelberg Cementgroep Nederland. In november staat de 1e afspraak gepland voor deze onderhandelingen.

Op 27 oktober is er door jullie collega’s een bijeenkomst georganiseerd om 11:30 uur, inloop met broodjes, maximale eindtijd zal zijn 15:00 uur:

Locatie: “Het Facet” in Utrecht (kantoor FNV)
Adres: Hertogswetering 159.

Ook ik zal daarbij aanwezig zijn. Evenals FNV collega Ellen Hoeijenbos om de opmerkingen van werknemers op te nemen en mee te nemen naar de cao-onderhandelingen.

Daarnaast wil ik je uitnodigen om via de mail of telefonisch bij mij uiterlijk 27 oktober jouw wensen en opmerkingen bekend te maken welke punten wij moeten meenemen naar de onderhandelingen. Deze zal ik met de kadergroep bespreken op 6 november. Hieruit ontstaat dan de voorstellen cao Heidelberg die naar de Heidelberg Nederland verstuurd zal gaan worden.

Graag zouden wij, van jou in ieder geval, het volgende willen weten:

  • Wij willen voorstellen om een looptijd van 1 jaar af te spreken en een langere looptijd is bespreekbaar. Kun je je hierin vinden?
  • Heidelberg heeft aangegeven voor dit jaar en ook volgend jaar nog geen winst te maken. Wat zou volgens jou de loonvraag in % moeten worden? En ben je ook bereid om hiervoor in actie (staking) te komen wanneer het resultaat niet gehaald wordt?
  • Bij de vorige onderhandelingen hebben wij, in het kader duurzaam inzetbaarheid, voorstellen gedaan om een generatie pact af te spreken, 80% werken 90% loon en 100% pensioenopbouw. Dat gaat uiteraard ten koste van de loonruimte. Zou je hiervan gebruik maken? En op welke leeftijd zou dat in moeten gaan?

Heb je verder nog punten of opmerkingen die we volgens jou mee moeten nemen naar de onderhandelingen?

Mede namens cao-commissie lid Ramon van Buuren.

Willem Timmer
Bestuurder
M: 06 51 202 957
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid