Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Betonproductenindustrie - Nieuws

Stemming cao-resultaat 2017-2019 Betondindustrie

Het is ons gelukt om een prima resultaat te boeken die een uitstraling heeft van een investeringsagenda.

Overleg
Voordat we deze onderhandelingen ingingen, was de boodschap van onze leden om werk te maken van duurzaam inzetbaarheid. Veelvuldige reacties hebben we gehad dat de werknemers in de betonindustrie, die soms op vrij jonge leeftijd in de sector zijn komen werken, uitzicht willen hebben om tot AOW-gerechtigde leeftijd nog hun werk te kunnen blijven doen. We zijn er in geslaagd. Met inzet van leeftijdsdagen en aanvullende afspraken. Voor werknemers 6 jaar voor hun AOW-gerechtigde leeftijd, het recht op 4 dagen werken. Middels het concept 80%-90%-100%. Wat houdt het concept in, 80% werken, 90% loon, en 100% pensioenopbouw. 

Een cao is natuurlijk voor alle leeftijdsgroepen, ook daarin hebben we afspraken gemaakt. Hierbij verwijzen we naar de uitwerking van art. 18 duurzaam inzetbaarheid, waarbij werknemers vanaf 31 jaar op termijn extra dagen krijgen zodat zij zich ook kunnen oriënteren op hun toekomst. 

Reiskosten
Ook op het punt van reiskosten hebben we een stap vooruit gemaakt, hoewel 10 cent per km, niet veel is, maar het is een verbetering voor de meeste werknemers in de sector. 

Cao
Het betreft een cao voor een periode van 28 maanden, met in de looptijd van de cao op
1 januari 2018 2% en per 1 januari 2019 2% aan loonverbetering. Ook op dit punt is het een goed verdedigbaar verhaal als we dat afzetten tegen hetgeen nu in andere sector cao’s wordt afgesproken. 

Stem nu
Het woord is nu aan de leden, jullie dus. Je kunt digitaal je stem uitbrengen via deze link. Ontvang je deze nieuwsbrief per post dan kun je ook digitaal via onze website stemmen. Ga hiervoor naar https://www.cnvvakmensen.nl/caos/steen-en-glas
De nieuwsbrief vind je op de pagina cao Betonproductenindustrie. Hierin staat de link naar de stemming. Lukt het niet via de link te stemmen, stuur dan het bijgaande stemformulier naar het secretariaat via het op het formulier genoemde post of mailadres. De uiterste inleverdatum van het stemformulier is 29 juni 2017.

Vragen
Indien je vragen hebt, schroom niet om even te bellen naar ondergetekende. Als op bedrijfsniveau er groepen van minimaal 10 werknemers een toelichting van ons wensen, dan zijn we daartoe gaarne bereid.  

Mede namens Arend van de Burg, Kaderlid CNV Vakmensen 

Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 202 957
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid