Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Betonmortel en morteltransport - Nieuws

Stand van zaken sector Betonmortel

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat wij u hebben geïnformeerd over de stand van zaken in de sector betonmortel. Helaas kunnen wij u geen positieve ontwikkelingen melden.

Enige tijd geleden alweer hebben de collega's van FNV Bouw een procedure aangespannen tegen VOBN werkgevers. Achtergrond hiervan was dat VOBN-werkgevers de cao niet meer wilde verlengen maar feitelijk stopzetten. Daarmee zou er een situatie ontstaan van vrijheid blijheid voor iedereen in de sector, oftewel een puinhoop waarin iedereen maar wat doet. Dat kan dus niet en aldus werd er een procedure aangespannen en gewonnen. Maar, VOBN werkgevers zijn het niet eens met deze uitspraak van de rechter en zijn in hoger beroep gegaan.

Aangezien er nog geen nieuwe behandeldatum is vastgesteld, is er momenteel sprake van een vacuüm in de sector waar het gaat om de toepassing van de cao. Wij zijn van menig dat de bestaande cao moet worden aangehouden.
 
Los van deze kwestie blijft natuurlijk de vraag 'hoe verder'? Immers, door al het gedoe met werkgevers blijven loonsverhogingen achterwege hetgeen natuurlijk niet permanent de bedoeling kan zijn. Inmiddels heeft Mebin ons laten weten een eigen cao te willen afsluiten. Dat kan natuurlijk ook. Alternatief is aansluiting bij een grotere sector cao zoals bijvoorbeeld de Bouw cao, als er maar iets is geregeld tenslotte.

Wij willen onze leden daar graag in bijstaan en willen daarover graag met u van gedachten wisselen. Als u en/of uw werkgever met ons wil praten over hoe het verder moet, laat het ons dan weten. Wij zullen daarna een afspraak plannen om de specifieke mogelijkheden te bezien.
 
Wij vertrouwen erop u hiermee te hebben geïnformeerd.
 
Arthur Bot, bestuurder

CNV Vakmensen Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208
7300 AE APELDOORN

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid