Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AGC Glass - Nieuws

Werknemers glasfabriek AGC Westland in staking

De werknemers van glasfabriek AGC Westland hebben vanochtend vroeg het werk neergelegd. Gisteravond verstreek een ultimatum van CNV Vakmensen aan de directie. “Zolang de directie niet over de brug komt met een goed sociaal plan gaan de acties door”, kondigt CNV-bestuurder Robbim Heins aan.

AGC Glass Europe, waar de vestiging in Maasdijk onderdeel van is, kondigde in juli aan dat de vestiging eind dit jaar vrijwel volledig dichtgaat. Bijna honderd mensen in de productie raken hierdoor hun baan kwijt. Gesprekken over een sociaal plan zijn gestrand, zegt Heins. “Het eindbod van de directie is volstrekt onder de maat en in geen verhouding tot eerdere sociaal plannen die in het bedrijf zijn afgesproken. De mensen voelen zich in de kou gezet door de directie en zijn ontzettend boos. Dat maakt dat er een groot draagvlak is voor acties. We gaan ermee door tot de directie over de brug komt.”

Stevig sociaal plan

CNV Vakmensen wil een stevig sociaal plan, met een fatsoenlijke ontslagvergoeding (op basis van de kantonrechtersformule). “We nemen geen genoegen met het minimale, de transitievergoeding. Daarnaast is het belangrijk dat de mensen goede begeleiding krijgen bij het vinden van een nieuwe baan”, zegt Heins.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid