Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AGC Glass - Nieuws

Ultimatum aan glasfabriek AGC Westland

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan glasfabriek AGC Westland in Maasdijk. De bond wil een goed sociaal plan voor de bijna honderd werknemers, die eind dit jaar hun baan kwijtraken bij het sluiten van nagenoeg de hele vestiging.

Robbim Heins, onderhandelaar van CNV Vakmensen, is ontevreden over het eindbod van de directie. “Het is volstrekt onder de maat en in geen verhouding tot eerdere sociaal plannen die in het bedrijf zijn afgesproken. De mensen voelen zich in de kou gezet door de directie en zijn ontzettend boos.”

Ultimatum

Afgelopen vrijdag brak er al spontaan een wilde actie uit bij de glasfabriek, onderdeel van AGC Glass Europe. CNV Vakmensen geeft de directie in een ultimatum nog tijd tot woensdag 23 september 23.00 uur. Als de directie dan nog niet tegemoet is gekomen aan de eisen van de bonden, volgen er direct acties.

Stevig sociaal plan

CNV Vakmensen wil een stevig sociaal plan, met een fatsoenlijke ontslagvergoeding (op basis van de kantonrechtersformule). “We nemen geen genoegen met het minimale, de transitievergoeding. Daarnaast is het belangrijk dat de mensen goede begeleiding krijgen bij het vinden van een nieuwe baan”, zegt Heins.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid