Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AGC Glass - Nieuws

Staking bij AGC Westland gaat onverminderd voort

De werknemers van AGC Westland in Maasdijk, die al sinds 24 september in staking zijn, zetten na drie weken staken hun acties onverminderd voort. "Mijn leden zijn het meer dan zat hoe ze door hun werkgever behandeld worden en willen de acties voor onbepaalde tijd voortzetten", aldus Robbim Heins van CNV Vakmensen.

De glasfabriek in Maasdijk gaat naar verwachting eind dit jaar vrijwel geheel dicht; bijna 90 werknemers verliezen daarbij hun baan. De actievoerende werknemers eisen een goed sociaal plan. Eerdere gesprekken daarover zijn mislukt, aangezien de directie een sociaal plan wil afsluiten enkel op basis van de transitievergoeding. Dat is volstrekt onder de maat en maakt dat er een groot draagvlak is voor acties.

Geen enkel gebaar van directie

“Ook na drie weken actievoeren komt er geen enkel gebaar van de directie naar de werknemers”, verduidelijkt Robbim Heins de stakingsbereidheid van de werknemers. “Mijn leden voelen zich in de steek gelaten en vinden de opstelling van de werkgever niet passen bij de statuur van AGC.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid