Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AGC Glass - Nieuws

Ook onvrede bij werknemers van AGC Nederland in Goor

Werknemers van glasfabriek AGC Nederland (van de vestiging in Goor) overwegen zich aan te sluiten bij de acties van hun collega’s in Maasdijk. Bij de werknemers in Goor is grote onvrede en onrust over een reorganisatie, waarbij 50 tot 60 van de in totaal bijna 190 arbeidsplaatsen verloren gaan.

“De werknemers krijgen nauwelijks informatie en weten niet waar ze aan toe zijn”, zegt Erik Maas, bestuurder van CNV Vakmensen. “Ze weten alleen dat de productie-afdeling in Goor per 1 oktober stopt. Maar om hoeveel banen het gaat en wie kan blijven of weg moet, weet niemand. Dat is toch absurd.”

Eerst een goed sociaal plan

De werknemers hebben aan de ondernemingsraad gevraagd om te wachten met een advies, totdat er een goed sociaal plan ligt. “Daar is nog geen sprake van”, zegt Maas. “Het eindbod van de directie is hetzelfde slechte aanbod als waartegen de collega’s in Maasdijk nu actievoeren. Er is bij de werknemers veel sympathie voor de staking. Ze overwegen om zich erbij aan te sluiten.”

AGC Westland

De werknemers van AGC Westland zijn sinds vanmorgen in staking voor een goed sociaal plan. De vestiging in Maasdijk gaat eind dit jaar bijna in zijn geheel dicht. Daarbij verliezen bijna honderd werknemers hun baan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid