Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AGC Glass - Nieuws

Directie AGC Europe laat werknemers voor slagboom staan

De werknemers van glasfabriek AGC, die vandaag per bus afreisden naar het hoofdkantoor in Ottignies-Louvain-la-Neuve (dichtbij Brussel), zijn van een koude kermis thuisgekomen. “We kwamen niet verder dan de slagboom”, zegt Robbim Heins, bestuurder van CNV Vakmensen. “Het was geen gastvrij onthaal; de mensen kregen niet eens een kopje koffie op het bedrijf aangeboden. Dit is zo’n mooi bedrijf onwaardig.”

De werknemers van AGC Westland (glasfabriek in Maasdijk) zijn sinds vorige week donderdag in staking. Zij willen een goed sociaal plan voor de bijna honderd productiemedewerkers die eind dit jaar hun baan kwijtraken. Vandaag reisde een grote delegatie naar het hoofdkantoor, om daar een petitie aan te bieden. “We hadden zoete druiven uit het Westland meegenomen, het leek ons wel een mooi gebaar. Maar we kregen er niks voor terug. De directie stond bij de slagboom met lege handen en de mond vol tanden. Ze hadden geen enkel inhoudelijk antwoord op de vragen van werknemers. De directie heeft hiermee een kolossale kans gemist om weer met de werknemers in gesprek te komen.”

Niet meer aan het werk

Volgens Heins voelen de werknemers zich gekwetst. “Ze zijn trots op hun bedrijf en hebben zich er keihard voor ingezet, vaak tientallen jaren. Het is erg genoeg dat ze nu hun baan kwijtraken, maar ze willen op z’n minst op een waardige manier en met een goed sociaal plan afscheid nemen.” Na de kille ontvangst bij de slagboom is volgens hem de vastberadenheid bij de werknemers alleen maar groter geworden. “Terwijl we daar buiten stonden, hebben we de mensen gevraagd hoe het nu verder moet. Alle handen gingen omhoog: de staking wordt voor onbepaalde tijd doorgezet. De mensen gaan voorlopig niet meer aan het werk. ”

Collega’s in Goor

Bij de reis naar het hoofdkantoor voegde zich vandaag ook een groep collega’s van AGC Nederland (met een vestiging in Goor). Zij hebben te maken met een ingrijpende reorganisatie, met veel onduidelijkheid. Van de bijna 190 banen verdwijnen er 50 tot 60. Ook daar biedt de directie hetzelfde eindbod voor een sociaal plan.

Stevig sociaal plan

CNV Vakmensen wil een stevig sociaal plan, met een fatsoenlijke ontslagvergoeding (op basis van de kantonrechtersformule). Heins: “We nemen geen genoegen met het minimale, de transitievergoeding. Daarnaast is het belangrijk dat de mensen goede begeleiding krijgen bij het vinden van een nieuwe baan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid