Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Openbaar vervoer - Nieuws

Staking OV aangepast in examenperiode scholieren

De cao commissie heeft beslist dat zij de scholieren die examen moeten doen geen last wil bezorgen tijdens deze toch al stressvolle periode. Werknemers in het OV staken voor betere arbeidsvoorwaarden, maar de cao commissie heeft gemeend dat scholieren hier geen hinder van mogen ondervinden.

Staken op zaterdag

De staking in het Openbaar Vervoer wordt een weekendstaking. Althans, gedurende de examenperiode. Niet aankomende dinsdag en donderdag wordt er gestaakt op stallingen, maar pas op zaterdag 19 mei. En ook de weken erna verschuift de staking naar het weekeinde. Het verschuiven van de estafettestaking naar de zaterdag betekent wel tegelijkertijd dat zaterdag 19 mei een 24 uurs-staking wordt. We geven nog niet prijs welke stallingen zaterdag – of de zaterdag daarna – aan de beurt zijn. We willen voorkomen dat werkgevers hiermee rekening houden in hun planning. Jullie zullen begin deze week wederom een nieuwsbrief ontvangen waarin wij zullen bekendmaken welke concessies het betreffen.

Voortgang cao onderhandelingen

In de media hebben jullie kunnen lezen dat de werkgevers de bonden uitnodigen weer aan tafel te komen. Echter, een uitnodiging is mooi, maar dan moet er van te voren wel duidelijk zijn dat praten weer zin heeft. Vooralsnog hebben werkgevers ons nog geen concrete en substantieel verbeterde voorstellen gedaan waaruit blijkt dat werkgevers de daad bij het woord willen voegen. Wij blijven vanuit onze kant de werkgevers uitnodigen om met concrete voorstellen te komen. Mochten zij hiertoe overgaan, dan zullen wij zeker weer het overleg hervatten.

Vragen

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de bestuurder in jouw regio of met de cao onderhandelaar Hanane Chikhi

Hanane Chikhi Onderhandelaar CNV Vakmensen M: 06 20 74 88 51
E: h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid