Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Openbaar vervoer - Nieuws

CNV-stakers in het OV zetten protest voort

De (estafette)staking in het openbaar vervoer gaat door, ook na vandaag. Maar de staking heeft wel een aangepast stramien. CNV Vakmensen wil de examenkandidaten in het voortgezet onderwijs niet belasten. "Die doen hun eigen best nu", benadrukt onderhandelaar Hanane Chikhi.

Cao-commissie en actiekader kwamen woensdag 9 mei bijeen om de verdere strategie te bepalen. Doorstaken totdat er een aanvaardbaar cao-resultaat op de onderhandelingstafel ligt is daarbij niet echt de vraag. Dat moet en dat willen we ook.

Maar we willen tegelijkertijd alleen de werkgevers raken met ons verzet en protest, en niet de duizenden gebruikers van het streekvervoer. En in deze periode van het jaar zit daar wel een heel kwetsbare groep bij: de eindexamenkandidaten. Die willen we niet belasten met deze ingewikkeldheden. Eindexamen doe je maar een paar keer in je leven, en dat is al lastig genoeg.

Stakingsmodel

Inzet is nu om werkgevers wèl en scholieren zo min mogelijk te raken met het protest. Zeker is dat er – als werkgevers niet voordien hun standpunt wijzigen – er op dinsdag 29 mei weer voluit wordt gestaakt op enkele stallingen in het land.

Want ons verhaal eindigt waar het mee begint: we houden ons protest vol totdat er een aanvaardbaar cao-resultaat op tafel ligt.

Houd de komende tijd dus vooral onze actiepagina en je e-mail in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in dit - jouw - cao-traject.

Hanane Chikhi
onderhandelaar cao OV
CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid