Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Stakingen multimodaal

Beste leden, Afgelopen maandag en dinsdag was het dan zover: de onvermijdelijke staking waar we niet op zaten te wachten. Helaas hebben werkgevers niet gereageerd op onze uitnodiging om met concrete, bruikbare voorstellen te komen.

Jullie legden vervolgens massaal het werk neer. Gezamenlijk met de collega’s in het OV gaven we zo een heel helder signaal af. Ik wil jullie als leden danken voor jullie inzet en ondersteuning. Speciaal wil ik de (kader)leden bedanken die hebben ondersteund op de diverse locaties om stakers in te schrijven. En dat al in de hele vroege uurtjes! 

Maar helaas, hoe krachtig het signaal ook was… enige reactie van de werkgevers om weer aan tafel te komen is er nog steeds niet gekomen.

En dus gaan we door met acties. Dinsdag 8 mei leggen we het werk neer op de MuMo-stallingen in Twente. We blijven dus gezamenlijk optrekken met de collega’s in het OV. Daardoor blijft ons protestsignaal duidelijk en krachtig.

En reageren de werkgevers niet? Dan komen de andere MuMo-regio’s aan de beurt om het protest te laten horen, zien en voelen. Ik kan mij voorstellen dat je nu denkt dat je door wilt pakken. Maar je hoeft volgende week niet actie te voeren omdat jouw regio niet staakt. Dat doorpakken gebeurt dus wel want de MuMo staakt gewoon door. Immers, in het oosten staken ze ook voor jou als lid elders in het land.

We hebben te maken met twee werkgevers, Arriva en Keolis en beiden zullen we in de komende periode confronteren met de acties als ze niet gehoor geven aan onze oproep zoals gesteld in het ultimatum. De cao-commissie multimodaal CNV heeft moeite met staken in de periode van de eindexamens en die beginnen vanaf 14 mei. Na komende week zullen we dus, gedurende de examens, niet gaan staken. Die (jonge)lui hebben al stress zat. Na de examenperiode pakken we de acties weer krachtig op mocht dat nodig zijn.

Ik wens jullie een feestelijke bevrijdingsdag.           

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine
Bestuurder CNV Vakmensen
s.debruine@cnvvakmensen.nl
06-5756 5090

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid