Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Staking CAO Multimodaal 30 april en 1 mei

Beste leden, Zojuist heeft de rechtbank in Utrecht uitspraak gedaan, inzake het kort geding dat de werkgevers hadden aangespannen tegen de bonden die onderhandelen over een cao OV. En de staking zoals gepland op maandag 30 april en dinsdag 1 mei mag gewoon doorgaan.

Nu stonden wij als bonden die onderhandelen over een cao multimodaal niet voor de rechter, maar toch is het goed dat we nu gezamenlijk met het OV kunnen gaan optrekken. Het conflict in multimodaal verschilt van het OV conflict, maar op vele stallingen zitten jullie toch samen als collega’s.

De verbazing overheerst wel bij mij over het feit dat in de afgelopen weken er geen enkel contact is geweest vanuit Keolis en Arriva richting ons om het gesprek op gang te brengen ondanks de uitnodiging die wij hebben gedaan. Ook bij velen van jullie heeft dit tot irritatie geleid, want vinden werkgevers de multimodale werknemers wel belangrijk? Uit hun uitblijvende reactie blijkt dat in elk geval niet gelijk. De deur blijft openstaan en de werkgevers kennen de eisen.

Een staking is niet wat jullie en wij voor ogen hadden, maar als je niet eens reageert als werkgevers dan maak je het jezelf wel heel erg lastig.

Op dit moment worden de laatste punten op de ‘i’ gezet voor wat betreft de staking. Houdt je mail goed in de gaten deze dagen want nu A is gezegd moet maandag en dinsdag B worden opgepakt samen met jullie als leden!

Fijne koningsdag gewenst.

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine

Bestuurder CNV Vakmensen

s.debruine@cnvvakmensen.nl

06-57 56 50 90

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid