Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Sociale veiligheid bij Arriva DAV: hoe denk jij daarover?

Er is de afgelopen tijd helaas veel te doen over sociale veiligheid in het openbaar vervoer. We hebben overvallen op de bus gehad in Tilburg, Den Bosch en nog een aantal plaatsen. Bussen van collega's van jullie in Almere en Haarlem zijn bekogeld met stenen en rondslingerend puin.

Kortom het ov is weer op een slechte manier in het nieuws en het is maar de vraag of chauffeurs veilig hun werk kunnen doen.

Inmiddels hebben de ov-bedrijven, met Arriva voorop, besloten dat met ingang van 1 januari 2018 overal in Nederland het geld van de bus is. Dat is een goed besluit, maar het duurt nog een hele tijd en onze vraag is: gebeurt er wel genoeg? Heeft Arriva in het DAV-gebied een goed beeld van de sociale veiligheid in de regio? Uiteindelijk moet Arriva genoeg doen om te zorgen dat jij je werk veilig kunt doen en ook weer veilig naar huis kunt terugkeren.

Daarmee willen wij niet suggereren dat Arriva in het DAV-gebied te weinig doet, zeker niet. Het is voor ons echter wel belangrijk te weten hoe jij denkt over sociale veiligheid in jouw regio. Daarom gaan we na de zomer de stallingen in het DAV-gebied langs. Wij willen van jou weten wat er speelt. Waarom na de zomer? Dat heeft alles te maken met de vakantieperiode. De eerste mensen vertrekken al en bovendien hebben we in verband met de cao al veel vergaderingen achter de rug.

Begin september komen we langs en uiteraard laten we weten wanneer we komen.

Tot dan en namens de kadergroep een goede en veilige vakantieperiode gewenst!

Theo Kooijman - kaderlid Dordrecht
Serge Luijten - kaderlid Dordrecht
Jan van de Ruit - kaderlid Alblasserdam
Marco Sala - kaderlid Schelluinen
Evert Jan van de Mheen - vakgroepbestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid