Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Nog geen loonbod bij start cao-overleg multimodaal vervoer

Bij de start van de onderhandelingen voor een nieuwe cao Multimodaal Vervoer bleef een eerste loonbod uit. Ondanks ons aandringen durfden de werkgevers het nog niet aan om open kaart te spelen.

Ondanks dit minpuntje verliep de eerste onderhandelingsronde in een goede sfeer. De bonden en de werkgevers, verenigd in de VWMO, lichtten hun voorstellenbrieven toe. Enige deining ontstond er over de voorstellen van werkgevers over bloktijden, dienstlengte en aantallen gebrokken diensten. Plannetjes waar we bij de bonden niet direct op zitten te wachten! Maar volgens de werkgevers was het niet de bedoeling de roosterregels overhoop te halen. Ze zeggen dat ze een paar dingen soepeler en efficiënter later verlopen. Hoe dan ook; bij de bonden letten we scherp op de belangen van onze leden.

Aan de werkgevers is verder duidelijkheid gevraagd hoe zij omgaan met flexwerkers, payrollers en IPIO'ers. Wij zijn er op uit dat er zoveel mogelijk met normale vaste arbeidscontracten wordt gewerkt en willen daarvoor passende maatregelen treffen. Vooral nieuwkomers en jongeren moeten geholpen worden aan een vaste baan, als ze die willen.

Het volgende en laatste overleg staat gepland op 19 maart. In de tussentijd beraden werkgevers zich op een aantal antwoorden en bekijken de bonden hoe ze nog beter op één lijn kunnen uitkomen. De wijze waarop nu door de bonden is samengewerkt is prima en belooft veel.

De onderhandelingsdelegatie
CNV Vakmensen 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid