Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Nog geen cao multimodaal 2014

Er is nog steeds geen resultaat. Dat blijkt na de derde onderhandelingsronde voor een nieuwe CAO Multimodaal Vervoer die op 11 december plaatsvond.

Tijdens de bijeenkomst bleek er een groot verschil in informatie tussen partijen over de mogelijke loonruimte. Dat moet eerst worden uitgezocht. Daarom is het overleg opgeschort tot maandag 27 januari 2014.

Teleurgesteld
Ondanks de eerdere afspraken om de onderhandelingen nu af te ronden, is dat niet gelukt. Dat is erg jammer en stelt teleur.
Er moet eerst duidelijkheid zijn voor alle partijen wat qua loonruimte mogelijk is. De informatie daarover van bonden en van werkgevers verschilde nogal. Op zich is het natuurlijk niet gek dat werkgevers en bonden van mening verschillen over wat haalbaar is voor een loonstijging. Onenigheid daarover hoort bij onderhandelingen. Maar dat is toch anders dan verschillende informatie over indexaties. Dat moet eerst worden uitgezocht.

De onderhandelingen zijn taai. Al is de sfeer nog goed.

Besproken punten
Uitvoerig werd gesproken over het CNV-voorstel voor een vierdaagse werkweek voor ouderen. Het voorstel valt ook bij werkgevers niet slecht, maar het moet gefinancieerd kunnen worden. Volgens ons is het zeker mogelijk. Werkgevers zijn daarvan nog niet overtuigd.

Verder is gesproken over de aanpak van ziekteverzuim, betere regelingen voor monteurs en vooral ook over mogelijke effecten van bezuinigingen van de overheid op het openbaar vervoer. Dat zou in de zomer al kunnen leiden tot het snijden in de dienstregeling tussen de spitsen en in de avond, zo zeggen werkgevers. Dit is nog onduidelijk. Werkgevers willen echter daarom al wel afspraken maken over meer gebroken diensten en verkorting van de minimale diensttijd van 6 naar 5 uur. Voorlopig zijn we hier nog niet uit.

Verder
Maandag 27 januari 2014 is het de bedoeling de onderhandelingen wel af te ronden.

De CNV onderhandelingsdelegatie: Gerrit Bruntink, Wyb Kusters en Zaïm Dagdelen.

Zie ook onze website: www.cnvstadsenstreekvervoer.nl

Wil je ook dat onze voorstellen worden gerealiseerd? En ben je nog geen lid? Steun ons dan door lid te worden! 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid