Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Ledenraadplegingen Veolia en PZN op 28 oktober

Ledenraadplegingen over de overgang van personeel van Veolia Brabant en (deels) PZN naar Arriva Brabant vinden plaats op 28 oktober

Momenteel zit het personeel van Veolia Brabant en PZN Tilburg/Sittard in een woelig vaarwater. Per 14 december 2014 gaat Arriva Brabant immers ook het openbaar vervoer rijden dat nu door Veolia Brabant wordt gereden. Dat betekent dat ca. 800 werknemers van Veolia Brabant en een klein deel van PZN per 14 december op de loonlijst staan van Arriva Brabant. Op 27 oktober gaan we voor de derde maal met Veolia en Arriva overleggen hoe e.e.a. gerealiseerd gaat worden. We hebben niet de verwachting dat we er op 27 oktober er uit komen, maar onze onderhandelings-delegatie vindt het nu tijd om eens van gedachten te wisselen, te discussiëren met de leden en niet-leden. Vandaar dat we jullie van harte uitnodigen voor het bijwonen van een van de 2 ledenraadplegingen.

Ledenraadplegingen

Wanneer  :  28 oktober
Hoe laat   :  19.30 uur tot 21.30 uur
Waar        :  1. Kantine/vergaderruimte op Slingerweg 96 4814 AZ Breda
                    2. Kantine Schutweg 1 5145NP Waalwijk

De ledenraadplegingen zijn toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij Veolia Brabant of PZN. Dus ook anders georganiseerde of niet georganiseerde werknemers zijn volgens goed gebruik welkom op de ledenraadplegingen van CNV Vakmensen.

Korting

Op de personeelsbijeenkomst(en) van Arriva is duidelijk geworden dat Arriva geen collectief contract heeft met CZ zorgverzekeraar. Veolia Brabant en PZN geven jullie nu een collectiviteitskorting van 9% over het basispakket en 15% over de aanvullende verzekeringen. Om onnodig overstappen naar een andere zorgverzekeraar te voorkomen, kan je via het lidmaatschap van CNV Vakmensen gebruik maken van een collectieve regeling met CZ: 8% korting op het basispakket, 5% korting op de aanvullende pakketten en er is zelfs een pakket speciaal voor cnv: vakbondspakket met 10% korting. Deze kortingen gelden ook voor gezinsleden. Meld je dan wel tijdig aan: vóór 1 december. 

Wil je meer informatie? Kijk dan even hier. Het collectiviteitsnummer van CNV Vakmensen bedraagt 002525046.  Je kunt ook bellen: 030 - 7511007. Heb je een specifieke individuele vraag over deze regeling, dan kan je de vraag ook mailen. Hoor je collega's die zich zorgen maken over het eventueel moeten overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Attendeer hem/haar dan op deze regeling bij CNV Vakmensen. Kijk voor de meest gestelde vragen en antwoorden op: http://www.arriva.nl/implementatiebrabant

Nog geen lid?

Weet je dat je naast de gebruikelijke rechtsbijstand voor werk en inkomen, je als lid, samen met alle thuiswonende gezinsleden GRATIS een gezinsrechtsbijstandsverzekering hebt voor privé-zaken? Deze CNV Gezinsrechtshulp kan je dus ook gebruiken bij burengeschillen, consumentenzaken, studiefinanciering, ziektekostenverzekering of bij fiscale problemen of huursubsidie. Voor meer informatie: zie:www.cnvvakmensen.nl/ledenvoordeel.

  • Tijdelijke actie: de eerste 6 maanden liefst 50 % korting op de contributie;
  • Afhankelijk van het aantal uren dat je per week werkt, betaal je maandelijks €6,89 (t/m 10 uur); €8,59 (11 t/m 20 uur); €11,76 (21 t/m 30 uur) of €17,12 (meer dan 30 uur). Op het einde van het jaar kan je eenvoudig via je werkgever ca. 40% van de betaalde contributie van de fiscus weer terug krijgen.
  • Weet je dat we ook een aantrekkelijk gezinslidmaatschap hebben? Voor meer informatie: zie http://www.cnvvakmensen.nl/diensten/kortingent

Hopelijk tot 28 oktober te Waalwijk of Breda!

Jean-Marie Severijns (bestuurder CNV Vakmensen) j.severijns@cnvvakmensen.nl
Mart van den Krabben (rijdend personeel, Arriva)
Cor den Dekker (rijdend personeel Oost Brabant)
Rudie Boeren (rijdend personeel West-/Midden-Brabant)
Arnold Raaymakers (indirect personeel Oost, West en Midden Brabant)

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid