Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Ledenpeiling over onderhandelingsresultaat cao

Onze cao-commissie heeft zich gebogen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Multimodaal Vervoer 2014-2015.

Aan de leden wordt nu gevraagd of zij er al dan niet mee kunnen instemmen. (de stemming is inmiddels gesloten)

De ledenpeiling

Leden kunnen hun oordeel over het onderhandelingsresultaat geven door een paar korte vragen te beantwoorden op onze website.Er is gelegenheid te reageren vanaf 4 juli tot en met 9 juli.
Die tijd is krap, maar met een positieve uitslag kunnen de lonen in juli al worden aangepast. Ben je geen lid? Ook jij kunt daar je mening geven.

Toch positief advies?

Onze cao-commissie heeft het onderhandelingsresultaat beoordeeld. De commissie vindt dat er bij de onderhandelingen behoorlijke punten zijn binnengehaald zoals de loonstijgingen van ruim 4% over 2 jaar, de werkgelegenheidsgarantie voor uitvoerend personeel, de 4 daagse werkweek voor werknemers vanaf 60 jaar en de banen die dat voor jongeren oplevert. Bovendien betere reiskostenregelingen. Men was absoluut niet blij met de bijstelling van de aanvangstijd van blok D voor gebroken diensten van 06.00 uur naar 05.30 uur. De commissie realiseert zich dat zonder dit minpunt een onderhandelingsresultaat niet mogelijk was. Al met al valt het oordeel van de cao-commissie toch positief uit; de commissie adviseert de leden dan ook met het resultaat in te stemmen.

Vragen over het onderhandelingsresultaat

In het onderhandelingsresultaat zijn afspraken op hoofdlijnen gemaakt. Sommige zaken, zoals de 4-daagse werkweek, moeten nog verder worden ingevuld. Ook al vanwege de zomerperiode kan dat niet op stel en sprong gebeuren. Overigens kunnen oudere werknemers, die ervoor in aanmerking komen, alvast wel toepassing van de regeling aanvragen bij hun werkgever. Gebruik van deze regeling dient 4 maanden van te voren worden aangevraagd.

Wie verder nog vragen heeft over het onderhandelingsresultaat kan deze stellen door ze te mailen naar w.kusters@cnvvakmensen.nl.

Mede namens de cao-commissie,

Wyb Kusters, sectorbestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid