Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Eindbod werkgevers Multimodaal

Op 5 april hebben wij van de werkgevers Multimodaal een eindbod ontvangen dat inmiddels door de werkgevers is gepubliceerd en toegelicht aan jullie vanuit hun standpunt. Vorige week heb ik met de cao-commissie gezeten waarin wij het hele eindbod hebben doorgenomen en bekeken.

Wij leggen het eindbod, zie bijlage, neutraal aan jullie voor omdat wij vinden dat er een aantal punten in zitten die prima zijn. We zijn echter vooral niet tevreden met het deel waarin het gaat over de aanpak van de werkdruk.

Werkdruk
De werkdruk wordt weer vooruitgeschoven in een studiegroep waarin weinig concrete handvatten worden aangereikt om dit belangrijke thema echt aan te pakken aan het begin van de volgende dienstregeling in december 2019. CNV Vakmensen wil hier een meer concreet voorstel voor zien zodat we aan het eind van 2019 daadwerkelijk wat kunnen doen aan de werkdruk.

Andere onderwerpen
De reiskostenvergoeding, vergoeding voor gebroken diensten, indexatie van de penalty’s en uiteraard het loonbod van 3% zijn zaken die we neutraal voorleggen aan jullie.

Leden voormalige DAV en nu werkend voor Qbuzz
Voor de leden werkzaam in het voormalige DAV gebied en nu werkend voor Qbuzz het volgende. Qbuzz heeft aangegeven dat omdat zij niet aan de onderhandelingstafel zitten, ook niet meegaan met een eventueel nieuwe cao Mumo als deze afwijkt van de verhogingen afgesproken in de cao OV. Dat standpunt gaan ze zelf verder toelichten aan jullie.

Omdat werkgevers elkaar iets niet gunnen, zijn de werknemers daar de dupe van, hoe gek wil je het hebben. CNV Vakmensen vindt dit op z’n zachtst gezegd erg kinderachtig en blijft zich keihard inzetten voor die 260 MUMO medewerkers in dat gebied om dit op te lossen als volwassen mensen.

Stemmen over het eindbod
We vragen je om je stem uit te brengen over dit eindbod. Klik hier om meteen digitaal te stemmen. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je op internet stemmen: https://q.crowdtech.com/R3vIlXNzkEORHUQpPUg23A of het stemformulier in de bijlage gebruiken hiervoor. In de stemming willen wij graag weten in geval je tegen stemt, waar je dan tegen bent zodat wij dit mee kunnen nemen naar de werkgevers. Verder willen we ook graag weten of je actiebereid bent. De stemming loopt tot en met 24 april a.s.

Sijtze de Bruine,
bestuurder CNV Vakmensen
E s.debruine@cnvvakmensen.nl
M 06 5756 5090

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid