Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

CNV doet niet mee aan staking bij Arriva

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gemerkt, hebben leden van de VVMC afgelopen dinsdag een werkonderbreking gehouden bij de standplaats Groningen. CNV Vakmensen en het FNV hebben hier niet aan meegedaan. In deze nieuwsbrief wil ik jullie informeren waarom niet.

Onderhandelingsresultaat

Afgelopen maanden is er maar liefst 9 keer onderhandeld over de cao multimodaal. Uiteindelijk hebben we half juni een onderhandelingsresultaat bereikt. Het was wat ons betreft het onderste uit de kan, ook omdat we de verslechtering van de pensioenpremies moesten repareren.

Lees hier meer over het onderhandelingsresultaat >

Vakbonden CNV en FNV akkoord

Leden van CNV Vakmensen konden tot eind juni stemmen over het onderhandelingsresultaat. Uit deze stemming bleek dat de meeste CNV-leden (67%) voor het resultaat hebben gestemd. De leden van het FNV hebben ook voor het resultaat gestemd. Dat betekent dat er een akkoord ligt voor de nieuwe cao.  

VVMC niet akkoord

De VVMC, de vakbond voor Machinisten en Conducteurs, is het niet eens met het onderhandelingsresultaat. Zij vinden het te mager en daarom hebben zij afgelopen dinsdag in Groningen het werk voor een aantal uur neergelegd.  

CNV staakt niet mee

Het CNV doet niet mee aan deze staking. Onze leden zijn immers in meerderheid akkoord met het cao-resultaat.  Natuurlijk nemen we tegelijkertijd wel de signalen serieus van leden die tegen hebben gestemd. Daarover gaan we met de werkgevers in gesprek. Vanzelfsprekend houden wij jullie hiervan op de hoogte. 

Nog meer vragen?

Heb je vragen over de situatie? Schroom niet en neem dan contact met ons op!

Sanne van der Meulen
CNV Vakmensen
s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid