Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Cao-onderhandelingen Multimodaal

Enkele weken geleden hebben wij de 1e overlegronde gehad van de onderhandelingen voor een nieuwe cao Multimodaal vanaf 1 januari 2018.

De onderhandelingsdelegatie, bestaande uit kaderleden Jan van de Ruit, Tom Hofstra en ondergetekende, hebben op deze dag de voorstellenbrief toegelicht die wij door de uitvraag aan jullie en met de cao-commissie hebben samengesteld. In de bijlage kunnen jullie deze voorstellenbrief lezen.

Op deze dag hebben de werkgevers, het FNV en VVMC ook hun voorstellenbrief toegelicht en naar aanleiding hiervan zijn er over en weer verhelderende vragen gesteld. Ik heb ook de voorstellen brief van de werkgevers in de bijlage gezet om zo te laten zien hoe zij denken over de nieuwe cao.

In de 1e overlegronde viel gelijk op dat de werkgevers regelmatig aangaven dat ze erg graag ‘out of the box’ en ‘creatief’ willen gaan nadenken over een nieuwe cao en ze riepen de vakbonden daar toe op om gezamenlijk op te trekken. Uiteraard zijn wij hier voor in, maar als we dan de voorstellenbrief lezen valt vooral op dat het allemaal heel technisch is en bar weinig creativiteit. Ook is er nog geen loonoffer van de werkgevers op tafel. We hebben aangegeven dat we dit toch wel erg graag willen zien op korte termijn, wat ons betreft komend overleg.

Het 2e overleg staat gepland voor maandag 20 november. Na deze dag zal ik weer een update mailen met hopelijk wat meer lijn wat jullie werkgevers nou precies willen voor de toekomst. Mochten er nu al vragen/opmerkingen zijn dan hoor ik of de andere onderhandelingsdelegatie leden heel graag van jullie.

Sijtze de Bruine
Bestuurder, CNV Vakmensen
M: 06-57565090
E: s.debruine@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid