Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

Cao Multimodaal: werkgevers schorsen onderhandelingen

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Multimodaal Vervoer werden in de nacht van dinsdag op woensdag geschorst. Evenals met het weer blijft ook hier de lente nog uit.


Vrijdagochtend 22 maart wordt het overleg voortgezet in de verwachting dat er dan wel snel een resultaat is. Werkgevers bleken toch nog meer tijd nodig te hebben voor onderling beraad, ondanks dat afgelopen dinsdag de tweede en laatste onderhandelingsdatum zou zijn.

Moeizaam de nacht in
Naarmate de nacht vorderde - na ruim 12 uren onderhandelen - verliep het overleg moeizamer. Bij de bonden hadden we het idee dat de werkgevers vooral wilden nemen en minder wilden geven. Weliswaar hebben de multimodale bedrijven het op dit moment niet gemakkelijk, dat wil niet zeggen dat we daarom genoegen zouden moeten nemen met verslechteringen, terwijl het loon nauwelijks toeneemt.

De samenwerking tussen de bonden liep prima. Het werd later en later. Resultaat bleef uit en de teleurstelling groeide. Evenals de moeheid en het gebrek aan slaap.

Extra, laatste ronde vrijdag 22 maart
Alle zeilen worden nu bijgezet, ook door werkgevers, om toch aanstaande vrijdag nog met een paar behoorlijke afspraken de onderhandelingen af te kunnen sluiten.
Daarbij zetten wij, ook met de collega-bonden, vooral in op loon, reiskosten woon-werk, werkzekerheid en meer vaste contracten.

De CNV onderhandelingsdelegatie
Gerrit Bruntink
Wyb Kusters
Jan van de Ruit

Kijk voor de volledige voorstellenbrief op de website >>

Wil je ook dat onze voorstellen worden gerealiseerd? En ben je nog geen lid? Word lid en vul het aanmeldingsformulier in >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid