Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Multimodaal vervoer - Nieuws

CAO multimodaal en Keolis

Beste leden, Afgelopen week hebben jullie van jullie werkgever Keolis een bericht ontvangen over de toekomst van de cao multimodaal binnen jullie organisatie.

Dat Keolis al enige tijd bezig was met een heroverweging over hoe om te gaan was ons als bonden niet onbekend en we hielden rekening met de diverse scenario’s. Het scenario dat Keolis na 2020 wil stoppen met de cao multimodaal was een uitkomst waar we rekening mee hielden maar nog niet op konden acteren. Wij willen jullie in elk geval gerust stellen dat wij zeker niet akkoord gaan met een overgang naar bijvoorbeeld de cao OV. Wij zijn van mening dat er eerst een goed onderzoek moet komen naar het wat en hoe nu verder. Wij zijn inmiddels gestart met dit onderzoek om te kijken wat de mogelijkheden zijn en gaan op het moment dat de resultaten er zijn met jullie als leden in overleg. Wij zullen er voor gaan dat niemand er op achteruit mag gaan. Deze eenzijdige keuze van Keolis mag niemand negatief raken en dat standpunt zullen wij dan ook uitdragen.

Komende maandag 9 maart zijn de bonden uitgenodigd bij Keolis om tekst en uitleg te krijgen hoe jullie directie er in zit en daarna zullen wij bij jullie terugkomen met een nieuwsbrief en update.

Verder is er op 13 maart een onderhandeling met Arriva gepland om verder te praten over een cao multimodaal voor 2020. Keolis heeft al aangegeven dat zij de daar gemaakte afspraken in elk geval dit jaar nog zullen respecteren en uitvoeren.

Wij houden jullie op de hoogte!

 Met vriendelijke groet,

 

Sijtze de Bruine

bestuurder

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid