Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stem over het eindbod Cao ArboUnie

Er is een resultaat bereikt na vier keer cao-overleg tussen CNV Vakmensen en werkgever. Door de financiële cijfers zit er na deze ronde niet méér in het vat, aldus ArboUnie. Het eindbod omvat een kortlopende cao geldend van 1 januari 2018 tot en met 31 maart 2019. Breng je stem uit over het eindbod.

De complete tekst van het eindbod tref je in de bijlage aan. Vakbonden worden in de tussentijd door ArboUnie goed geïnformeerd over de financiële cijfers. Er zijn onder andere afspraken gemaakt in het eindbod over het loon, een eenmalige uitkering en de reiskostenregeling.

Breng je stem uit
Het is uiteindelijk een eindbod geworden van werkgever. Zal het helpen om in deze situatie als werknemer de barricaden op te gaan en te strijden voor een betere cao of is het verstandig om met deze kortlopende cao in te stemmen? Aan jou de keus.
Stem je tegen, dan hoor ik graag wat jij en jouw collega's, samen met CNV Vakmensen, willen doen om tot een betere cao te komen. CNV Vakmensen heeft in ieder geval aangestuurd op een kortlopende cao en wil door werkgever goed op de hoogte gehouden worden van de financiële cijfers. In de gesprekken hebben we geprobeerd de loonsverhoging zo optimaal mogelijk te krijgen. Op een gegeven moment zat er echt niet meer in, zo gaf werkgever aan. Vandaar het eindbod.

Klik hier om meteen naar de digitale stemming te gaan. Krijg je deze nieuwsbrief per post, dan kun je stemmen door dit webadres in te typen op internet: https://q.crowdtech.com/CIv2trsZX06lCJ6BKhImDA Graag ontvang ik jouw stem vóór 2 november a.s.

Het eindbod omvat onder meer afspraken over
Loon : de salarissen worden over de looptijd van 15 maanden met 2,3% verhoogd.
Eenmalige uitkering: Werkgever stelt een waarschijnlijke eenmalige uitkering in maart 2019 in het vooruitzicht. Om deze eenmalige uitkering te concretiseren wil Arbo Unie eerst zicht hebben op de voorlopige jaarcijfers begin 2019. Wanneer deze bekend zijn wordt dit weer met CNV Vakmensen besproken.
Uitbreiding reiskostenregeling: Een plus voor de medewerkers zit hem ook in de uitbreiding van de reiskostenregeling woon-werk verkeer. Zoals bekend is dit onderwerp al jaren een belangrijk gespreksonderwerp. In het eindbod kun je lezen wat dit voor jou betekent. 

Vragen of opmerkingen?
Heb je nog vragen of opmerkingen, laat mij dit dan weten.

Arjan Baselmans
bestuurder CNV Vakmensen 
E a.baselmans@cnvvakmensen.nl 
M 06 – 4782 6869

Bijlage: eindbod  
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid