Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Schilders - Nieuws

Invoering nieuw Functie- en Loongebouw Schilders

Fosag, FNV Afbouw- en onderhoud, en CNV Schilders hebben samen aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van een nieuw Functie- en Loongebouw in de Schildersbranche.

Wij zijn blij met deze vernieuwing van de bedrijfstak. Goed functioneren wordt beloond en het loopbaanperspectief wordt verruimd. Het aantrekken van nieuw personeel wordt goedkoper, net zoals de tarieven voor oudere leerlingen.

Wat
In het nieuwe functiegebouw is de wijze van functioneren de leidraad: wat iemand doet – de taken - en hóe hij het doet. Op basis daarvan is een nieuw loongebouw ontwikkeld.

Waarom
Het bestaande functiegebouw was onduidelijk en het aantal loongroepen te beperkt. Het was lastig om onderscheid aan te brengen, er ontstond een wildgroei aan toeslagen. Daar kwam nog bij: te weinig aandacht voor functionerings- en beoordelingsgesprekken en een beperkt perspectief op loopbaanontwikkeling.
Het nieuwe gebouw is hierover duidelijk: hoe beter iemand presteert, hoe hoger de beloning. Dat betekent groeikansen voor goede en gemotiveerde medewerkers. Met zo’n toekomstperspectief blijft de branche aantrekkelijk.

Meer info

Kijk op Mijnvakmijnfunctie voor alle achtergrond informatie en uitleg over de invoering.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid