Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Schilders - Nieuws

BPF Schilders: tijd ver vooruit

Onlangs werd bekend gemaakt, dat zelfstandig ondernemers in ons land een eigen collectieve pensioenregeling krijgen, ZZP Pensioen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de nieuwe regeling gaat worden uitgevoerd door APG, de grootste pensioenuitvoerder in ons land.

Volwaardig nabestaandenpensioen

Gezegd kan worden dat de schilders hun tijd ver vooruit waren, toen zij in de jaren vijftig van de vorige eeuw hun eigen pensioenfonds oprichtten, BPF Schilders. Deelname is weliswaar niet vrijblijvend, maar het laat wel zien dat de schildersbedrijfstak de pensioenen voor iedereen in de bedrijfstak - ook voor de zzp’ers - al vroeg had geregeld met een eigen collectieve pensioenregeling. Die regeling voorziet naast een levenslang ouderdomspensioen ook in een volwaardig nabestaandenpensioen. Daarnaast isonder voorwaarden eventuele premievrije voortzetting bij arbeidsongeschiktheid meeverzekerd.

Tijdelijk minder premie

Sinds een aantal jaren kunnen zzp’ ers die deelnemen aan de pensioenregeling van BPF Schilders er bovendien voor kiezen om tijdelijk minder premie te betalen (en dus minder pensioen op te bouwen) als de fiscale winst tegenvalt. Ook belangrijk is het voor ondernemers om te weten, dat het opgebouwde pensioen nooit kan worden aangetast door een eventueel faillissement. Dat laatste is bij veel vrijwillige pensioenspaarregelingen lang niet altijd het geval. 

Pensioensregeling

De pensioenregeling voor de schilders wordt sinds kort in samenspraak met niet alleen de werkgeversorganisatie en werknemersorganisaties, maar ook met de ZZP- organisaties vorm gegeven. Ook in het bestuur van BPF Schilders, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de regeling, is een zetel op voordracht van de ZZP- organisaties gevuld.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid