Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Schilder, teken niets!

De nieuwe cao voor Schilders, afgesproken tussen Onderhoud.NL en LBV, is per 1 oktober 2016 ingegaan. Ook is er algemeen verbindend verklaring aangevraagd. CNV Vakmensen heeft zeer beslist niet zijn handtekening gezet onder deze slechte cao.

Ons advies aan jou: DOE DAT OOK NIET! Deze cao geldt niet voor jou als je lid bent van CNV Vakmensen.

Van alle kanten komen vragen bij CNV Vakmensen binnen over de cao. Of de nieuwe cao geldig is, hoe het nu precies zit met de verslechteringen en wat te doen als de werkgever de schilder met de nieuwe arbeidsovereenkomst benadert. CNV Vakmensen merkt ook dat werkgevers druk zetten op jullie om niet te staken en vooral mee te gaan in de voorstellen van OnderhoudNL.

Echter, die voorstellen hebben jullie nadrukkelijk afgewezen! Dus is het te gek voor woorden dat jij er  alsnog voor zou moeten tekenen. We zeiden het al eerder: deze cao dekt je arbeidsvoorwaarden niet. En, het werk van een schilder moet dekkend zijn. Dat is deze cao niet, dus teken niet!

Wat houdt de nieuwe cao in voor jou als lid van CNV Vakmensen?

In het kort; helemaal niets! Deze cao is niet op jou van toepassing. Omdat CNV Vakmensen bewust is buitengesloten bij de onderhandelingen, kun jij je als lid van CNV Vakmensen beroepen op de oude cao. Dit betekent dat de verslechteringen niet voor jou gelden, maar je kunt dan geen aanspraak maken op de loonsverhoging.

Teken niets

Je werkgever zal proberen om je een nieuwe arbeidsovereenkomst te laten tekenen, waardoor de nieuwe cao ook op jou van toepassing zal worden. Misschien wel met die loonsverhoging als lokkertje. Mijn advies: teken niets. Laat ons eerst kijken naar de afspraak die jij onder de neus gedrukt krijgt.

Bij twijfel, bel jouw vakbond! Neem hiervoor contact op met CNV Info, bereikbaar via telefoonnummer 030 75 11 007 of info@cnv.nl.

Roel van Dijk
onderhandelaar
M 06 53 38 44 73
E actie@cnvvakmensen.nl
T 030 75 11 450

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid