Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Schilders

Wat is jouw mening?

Namens CNV Vakmensen deel ik jullie mee dat werknemers en werkgevers tot een onderhandelingsresultaat zijn gekomen voor een nieuwe cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf.

Op 22 januari 2014 zijn de onderhandelingen hervat, nadat gedreigd werd met het stellen van een ultimatum en de daarop mogelijke acties. Uit deze onderhandelingsronde, ronde nummer 11, is een resultaat gekomen dat bestaat uit plussen en minnen maar ik als een positief advies aan jullie voor leg.

De afspraken in het kort
De afspraken die gemaakt zijn gelden tot en met 31 december 2014. De loonsverhoging bedraagt 2,25%, met dien verstande dat hier ook de vrijgekomen bijdrage voor de levensloop in zit. Daar staat tegenover dat de reisurenregeling aangepast wordt. Het voorgestelde systeem om de reisuren te berekenen vinden wij goed, maar de bedragen zijn verlaagd. De meerijdersvergoeding is afgeschaft. Voor werknemers die de vergoeding nu volgens de huidige cao krijgen, is dat een verslechtering. Werknemers die nu vergoed krijgen op basis van een andere regeling of zelfs geen vergoeding krijgen, zullen er op vooruit gaan. Zo is de verwachting, daar de nieuwe afspraak voor iedereen moet gaan gelden.

Trots
Trots presenteert CNV Vakmensen de afspraak over Flex, daar dit een resultaat is waar CNV Vakmensen op ingezet heeft om hier afspraken over te maken. Het wordt in de nieuwe cao mogelijk om intern wat flexibeler met aanvangtijden en extra uren om te gaan, waardoor de inzet van externe flex beperkt moet gaan worden. Dit is goed voor de werkgelegenheid in de sector, zo is de verwachting.

Advies vakgroep Afbouw en Onderhoud
De vakgroep Afbouw en Onderhoud heeft op woensdag 29 januari 2014 over dit onderhandelingsresultaat gesproken. De vakgroep is van mening dat, de plussen en minnen overwegend, jullie te adviseren akkoord te gaan met het onderhandelingsresultaat.

Leden CNV Vakmensen hebben het laatste woord
De belangrijkste onderdelen van het onderhandelingsresultaat stuur ik als bijlage van deze nieuwsbrief. Indien je akkoord gaat met het resultaat, hoef je niet te reageren. Het mag wel, maar het is niet nodig. Indien je niet akkoord bent, dan vraag ik je wel dit mij te laten weten per email via: r.vandijk@cnvvakmensen.nl


Roel van Dijk
Cao-onderhandelaar CNV Vakmensen
Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid