Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Nieuwe pensioenplanner BPF Schilders

De nieuwe pensioenplanner van BPF Schilders maakt de financiële gevolgen zichtbaar van de keuzes die je kunt maken.

Denk daarbij aan pensioen vervroegen, pensioen eerst in deeltijd laten ingaan, eerst een wat hoger pensioen en vervolgens wat lager, omdat er dan AOW bijkomt, enzovoort.
De pensioenplanner van BPF Schilders is te benaderen via de website www.infodesk.nl, het persoonlijk serviceloket voor alle deelnemers, dus ook voor ondernemers die pensioen opbouwen bij BPF Schilders. Om toegang te krijgen zijn persoonlijke inloggegevens nodig. Wie die nog niet heeft, kan deze via dezelfde website aanvragen. De gegevens worden vervolgens binnen enkele dagen per post toegestuurd. 

Zelf je netto pensioen berekenen

De pensioenplanner geeft antwoord op misschien wel de meest gestelde vraag: wat krijg ik straks netto per maand? De planner geeft je ook een andere keuze: wat zou je netto willen hebben en wat betekent dat voor het moment waarop je dan zou kunnen stoppen met werken?

Inclusief AOW

Ook handig: de pensioenplanner houdt rekening met de AOW, voor veel mensen toch een belangrijk deel van de oudedagsvoorziening. De planner laat niet alleen zien hoeveel je krijgt in combinatie met het pensioen van BPF Schilders (ook weer bruto én netto). Hij laat ook zien op welk moment de AOW ingaat. Handig, zeker nu de  AOW-leeftijd aan het verschuiven is. Bovendien laat de planner de hoogte en het ingangsmoment zien van de AOW van een eventuele partner. Zo ontstaat een vrij volledig beeld van de verschillende fases van de financiële toekomst na pensionering.

Korting

Waar de planner overigens geen rekening mee kan houden is de korting die wordt toegepast op de AOW-uitkering, als iemand een aantal jaren in het buitenland heeft gewerkt. BPF Schilders beschikt eenvoudigweg niet over dat gegeven. Een eventuele korting is echter wel terug te vinden op de site van het Nationaal Pensioenregister: www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Uniform Pensioenoverzicht

Voor de zomervakantie ontvangen alle deelnemers aan BPF Schilders, het jaarlijks uniform pensioenoverzicht. Daarop is onder meer te zien hoeveel pensioen er tot en met 31 december 2013 is opgebouwd en wat er uiteindelijk tot de pensioendatum kan worden opgebouwd. 

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid