Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Nieuw loon- en functiegebouw schilders

Bijna is het zover! 1 april 2013, dit is geen grap, heeft de cao voor Schilders, Afwerkings- en Glaszetbedrijf een nieuw functie- en loongebouw.

Binnen de cao zijn alle functies en waarderingen voor de functies opnieuw tegen het licht gehouden, omdat er in de loop van de tijd veel verschil is ontstaan dat wat in het cao-boekje stond en dat wat in de praktijk toe werd gepast. Daarnaast was er van doorgroei eigenlijk geen sprake. Iedereen zat redelijk gauw op het vakvolwassen loon en daarna was er, behoudens bij het wisselen van baan, geen doorgroeimogelijkheid. Vandaar dat de sector behoefte heeft aan een nieuwe verdeling.

Nieuw loon- en functiegebouw
Het functiegebouw kent 7 functiefamilies en 36 functies. De functiefamilies zijn: administratie, bouwkundig, glas, metaal, schilders, technische ondersteuning en leidinggevend. Iedereen wordt ingedeeld in het functiegebouw op basis van wat hij of zij doet. Voor 1 april 2013 moet iedereen een gesprek hebben met de werkgever over de indeling.

Ben je het niet eens met de indeling, dan kun je bezwaar maken bij de geschillencommissie van cao-partijen. Meer hierover vind je op www.mijnvakmijnfunctie.nl. Vanaf 1 april 2013 geldt het nieuwe functie- en loongebouw in de hele sector.

Eén ding is zeker, niemand gaat er door de nieuwe functieindeling in zijn loon op achteruit.

Voor vragen kun je terecht bij CNV Info, 030 – 75 11 007 of cnvinfo@cnv.nl

Cao-onderhandelingen
Nu ik toch een nieuwsbrief aan het schrijven ben, maak ik direct van de gelegenheid gebruik om je te informeren over de lopende cao-onderhandelingen.

Donderdag 28 februari 2013 zijn partijen daadwerkelijk met de onderhandelingen gestart. Nu werd dieper op de voorstellen ingegaan. De voorstellen van CNV Vakmensen kunt op onze site www.cnvvakmensen.nl terug vinden.

FOSAG heeft eigenlijk geen voorstellen ingediend, maar heeft een visie neergelegd. Ik noem het een bespreekstuk, waar je alle kanten mee op kunt. En dat is dus ook waar partijen nu mee bezig zijn.

Een aantal onderwerpen zijn geclusterd en zijn voor onderzoek bij diverse partijen neergelegd. Denk daarbij aan het vakantiefonds, scholing/IBR en zo nog een aantal van die dingen waar de FOSAG het graag over wil hebben, net als het thema duurzame inzetbaarheid en mogelijk ook de loonparagraaf.

Hierover hebben partijen uitvoerig met elkaar van gedachten gewisseld. Dit alles in goede harmonie. Wel moeten we constateren dat partijen nog ver van elkaar verwijderd zijn, waar het een akkoord betreft!

Over een aantal weken komen partijen weer bijeen. Dan zal er iets meer liggen over genoemde zaken en zullen we verder gaan spreken. Ik houd je op de hoogte. Wil je van advies of informatie willen voorzien, dan kun je mij mailen: r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Roel van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid