Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Schilders, laat je cao-rechten niet afpakken

De overgrote meerderheid van de vakmensen in het schildersvak hebben 'nee' gezegd tegen verslechteringen van hun arbeidsvoorwaarden. De werkgevers trekken zich hier niks van aan. Ze hebben afspraken gemaakt met als gevolg dat jij tussen de 1.200 en 1.800 euro gaat inleveren op jaarbasis.

Voor CNV Vakmensen is dit NIET acceptabel en daarom organiseren wij een landelijke actiedag op donderdag 6 oktober in Waddinxveen (vanaf 11.00 uur aan de Coenecoop 5). Inmiddels heb je daarvoor onze uitnodiging/oproep ontvangen.

Alle schilders van Nederland zullen op die dag laten zien dat ze opkomen voor het belang van de vakman: een fatsoenlijk loon, fatsoenlijke toeslagen en goede regelingen voor jongeren en oudere werknemers. Dit is ook jouw kans om te laten zien dat vakmanschap een goede cao waard is.

Jij hebt je toch ook aangemeld om naar deze landelijke manifestatie te komen? Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan alsnog! Je kunt je hier aanmelden. Er worden vanuit het hele land bussen ingezet, waarvan je gebruik kunt maken. Kom je met de auto? Ook dan ontvangen we graag je aanmelding via de link. Reiskosten als je zelf rijdt, of de reis zelf organiseert per bus en trein, worden overigens vergoed.

Als staken voor jou geen goede actie is, dan roept CNV Vakmensen je op om op 6 oktober vrij te nemen, waardoor je wel aanwezig kunt zijn op de manifestatie. Hiermee ben je niet alleen solidair met je collega's, maar maken we met elkaar een vuist tegen werkgevers. Samen staan we sterk! Des te meer vakmensen er zijn in Waddinxveen donderdag, hoe duidelijker ons signaal zal zijn aan OnderhoudNL. Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat ze niet meer om ons heen kunnen en daar hebben we jou voor nodig!

Voor vragen kun je contact opnemen met ons Landelijk Actiecentrum. Zie hiervoor onderstaande bereikbaarheidsgegevens.

Roel van Dijk, onderhandelaar
Peter de Jong, landelijk actiecoördinator

M 06 - 51 60 19 67
T 030 - 7 51 14 50
E actie@cnvvakmensen.nl
www.cnvvakmensen.nl/schilders

 

 


 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid