Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

De beoordelingsgesprekken Schilders komen er aan!

In de cao voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf is in 2012 een nieuw functie- en loongebouw ingevoerd.

Nieuw functie- en loongebouw

Dit houdt in dat, wanneer je nog niet op de hoogste trede van je loongroep zit, je met ingang van week 25 kunt stijgen naar de volgende loontrede. Dit gaat niet vanzelf, daar moet wat voor gedaan worden. Er moet namelijk een beoordelingsgesprek gevoerd worden. Als er geen beoordelingsgesprek gevoerd wordt, ga je automatisch een trede hoger in je loongroep. Bij een matige beoordeling maak je geen stap, bij voldoende 1 stap, bij goed 2 stappen.

Beoordelingsgesprek

Zo’n beoordelingsgesprek kan best lastig zijn. Zowel voor jou, als ook voor de werkgever, is het geen alledaagse kost. Maar, zoals al beschreven, als je goed beoordeeld wordt kun je stijgen in je loonschaal en krijg je een salarisverhoging. Op de website www.mijnvakmijnfunctie.nl  staat hier alles over geschreven. Indien er zaken zijn die nu al aandacht verdienen, meld dat dan aan CNV Info, zodat we je nu al kunnen helpen.

Belangrijk

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat je niet zomaar matig of onvoldoende beoordeeld kunt worden. Een beoordeling “matig” kan alleen worden vastgesteld, als deze minimaal drie maanden voorafgaand aan de beoordeling reeds in het vooruitzicht is gesteld. De medewerker heeft dan de mogelijkheid zich te verbeteren.
Bij een beoordeling “matig” is er in dat jaar geen sprake van overgang naar een hogere loontrede. Een beoordeling “matig” kan maximaal twee opvolgende beoordelingen tot deze consequentie leiden. Na een derde opvolgende beoordeling “matig” volgt overgang naar een volgende trede.
De medewerker kan bezwaar aantekenen over de beoordeling bij zijn werkgever.
Indien het bezwaar tijdens de behandeling niet wordt weggenomen of ingetrokken, kan de werknemer het geschil voorleggen aan de paritaire geschillencommissie.

Training

Savantis heeft hiervoor een nieuwe training ontwikkeld. In 1 dag leer je dan alles wat nodig is voor een goed beoordelingsgesprek. De training heet: “Mijn toekomst, mijn functioneringsgesprek”. Voor meer informatie, locaties en aanmelding verwijs ik je naar www.savantis.nl.

Kosten

De kosten voor deze training zijn voor eigen rekening, maar kunnen nog via het IBR potje betaald worden. De regeling is wel uit de cao gehaald, maar het potje blijft nog 3 jaar bestaan. Dit is nu zo’n training waarvoor je dit potje goed kunt gebruiken.
De training kost € 312,18, inclusief BTW. Dat is niet goedkoop, maar wellicht een zinvolle besteding van je IBR budget.

Vragen

Mochten er vragen zijn, dan vernemen we die graag van je. Veel is te vinden op de site www.mijnvakmijnfunctie.nl maar als er andere vragen of opmerkingen zijn, horen we dat graag. Zeker omdat het nieuw in de sector is, verdient deze procedure extra aandacht.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl

 
Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid