Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Cao-akkoord schilders: 2,25 procent erbij

Na elf maanden onderhandelen heeft CNV Vakmensen uiteindelijk een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de schilders (ongeveer 14.000 werknemers). "Het heeft lang geduurd, maar het resultaat is goed", zegt onderhandelaar Roel van Dijk van CNV Vakmensen.

De cao was al per 6 april vorig jaar verlopen. Vanwege de crisis in de bouw hebben de onderhandelingen lang geduurd, zegt Van Dijk. "Maar het goede nieuws is dat de werknemers met ingang van loonperiode 3 een loonsverhoging krijgen van 2,25 procent. Veel schilders krijgen daarnaast dit jaar ook een extra periodiek, waarmee de loonsverhoging richting de 4 procent kan gaan. Dat is goed voor de koopkracht en bestedingsruimte van de mensen."

Cadeautje

Een ander positief punt is dat de werkgevers de voorstellen voor een nieuwe reisurenregeling op het laatste moment hebben ingetrokken. Van Dijk: "Met die nieuwe regeling zouden alle werknemers die te maken hebben met reisuren en reistijd, er netto op achteruit gaan. Die regeling is nu van tafel gehaald. Een mooi cadeautje, daar had niemand meer op gerekend."

De werknemers leveren wel een ATV-dag in en de werkgeversbijdrage voor de levensloop vervalt. Onder de cao vallen, behalve de schilders, ook de werknemers bij afwerkings- en glaszetbedrijven. De cao geldt tot eind 2014.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid