Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

BPF Schilders: de pensioenregeling is gewijzigd

Het pensioenreglement is per 30 december 2013 gewijzigd. De standaard ingangsdatum van het ouderdomspensioen (voorlopig) is gehandhaafd op 65 jaar.

Het bestuur van BPF Schilders heeft het pensioenreglement per 30 december 2013 gewijzigd. Wat het meeste opvalt, is dat de standaard ingangsdatum van het ouderdomspensioen (voorlopig) is gehandhaafd op 65 jaar. Wat wel is veranderd, is het opbouwpercentage van het pensioen. Die ging namelijk omlaag van 2% naar 1,75% per jaar.

Wie dit jaar 65 jaar wordt en met pensioen gaat, heeft wel te maken met een zogeheten AOW-gat. Immers: de AOW-leeftijd is sinds 2012 stapsgewijs aan het verschuiven om (als het aan het kabinet ligt) in 2021 uiteindelijk uit te komen bij 67 jaar. Momenteel staat de ingangsdatum van de AOW-uitkering op 65 jaar en twee maanden. Dat betekent dat de AOW later ingaat dan het pensioen. Daar is door BPF Schilders wel rekening mee gehouden. De pensioenregeling biedt namelijk de mogelijkheid om die periode te overbruggen door het pensioen tot aan de AOW-datum te verhogen. Maar dat resulteert natuurlijk wel in een wat lager pensioen na de AOW-datum. Het is ook mogelijk om tot aan de AOW-datum door te werken. Het pensioen start dan nog steeds op de eerste dag van de maand waarin de deelnemer 65 jaar wordt, maar er ontstaat geen AOW-gat.

Alle bestaande keuzemogelijkheden binnen de pensioenregeling bleven behouden. Denk daarbij aan het vervroegen van het pensioen al dan niet in de vorm van een hoog/laag constructie, pensioen in deeltijd en uitruil van ouderdoms- en nabestaandenpensioen.Overigens luidt de verwachting, dat het pensioenfonds in de toekomst de standaard pensioendatum zal verhogen naar 67 jaar. 

Meer informatie vindt u op www.onsbpfschilders.nl - Veranderingen in uw pensioen.   

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid