Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Schilders - Nieuws

Actie schilders in Waddinxveen is opmaat naar meer

Ruim 400 schilders hebben donderdag 6 oktober actie gevoerd in Waddinxveen. Uit heel het land hebben zich schilders verzameld bij het kantoor van OnderhoudNL om duidelijk te maken dat ze niet kunnen leven met de deal die er ligt.

De werkgevers hadden blijkbaar iets te vrezen, gezien de hoeveelheid politie die op de been was. Ook de dranghekken voor het kantoor gaven aan dat de schilders niet echt welkom waren.

Draagvlak

OnderhoudNL negeert de stem van de werknemers, door een slechte deal te sluiten met de LBV, een kleine bond die in de schildersbranche nauwelijks leden heeft. Wij willen een cao die wèl op draagvlak bij de schilders kan rekenen. En we voeren net zo lang actie tot die cao er is.

Opmaat naar meer

Het vervolg van de acties komt uit heel het land. Vanuit de regio’s zullen bedrijven in estafette-staking gaan, om zo onze eisen kracht bij te zetten:

  • Er zal een fatsoenlijke overgang plaats moeten vinden van seniorendagen.
  • Daarnaast zullen de reisuren ook aangepast moeten worden en de kilometervergoeding moet ook dekken en niet teruggeschroefd worden naar € 0,30.
  • Ook zal iedere schilder de mogelijkheid moeten hebben om, bij voldoende functioneren, het eind van loonschaal te kunnen halen. De deal die er ligt voorziet hier niet in en moet van tafel.

Estafette

De estafette-staking zal door heel het land plaatsvinden. Daar waar schilders willen, kunnen ze aangeven voor hoelang ze willen staken. De enige manier om hier als werkgever onderuit te komen, is dat de werkgever een bedrijfsprotocol met FNV en CNV overeenkomt, waardoor de deal van OnderhoudNL van tafel is.

Nu is het moment

Besef dat jij als schilder nu op moet staan en aan moet geven dat het je menens is. Doe je dit niet, dan is de totale afbraak van de cao een feit en sta je met lege handen. Dus: kom in beweging en laat merken dat jij bereid bent actie te voeren voor een rechtvaardige cao die recht doet aan jouw wensen.

Zie je in jouw bedrijf mogelijkheden voor een actie? Neem dan contact op met het Landelijk Actiecentrum. Mail naar actie@cnvvakmensen.nl of bel 030 – 751 14 50.

Roel van Dijk
Onderhandelaar CNV Vakmensen
r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid