Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Wagenborg Passagiersdiensten - Nieuws

Vrijdag acties bij veerdienst Wagenborg

Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten - dat de veerdienst verzorgt naar Ameland en Schiermonnikoog - begint vrijdagochtend 15 mei met de eerder aangekondigde acties. Twee veerdiensten vanaf Ameland zullen een uur later vertrekken.

De werknemers voeren actie, omdat zij vinden dat de directie hen niet serieus neemt. De cao-onderhandelingen liggen al geruime tijd stil, zegt onderhandelaar Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen. "De werknemers hebben te maken met een oplopende werkdruk, maar krijgen daar van hun directie niet de waardering voor. Sterker nog, ze worden gekort op hun toeslagen voor de drukke zaterdag- en zondagdiensten. En over een loonsverhoging valt al helemaal niet te praten."

Ultimatum

De directie is begin deze week niet tegemoetgekomen aan een ultimatum van de vakbonden. Voor de werknemers is nu de maat vol. De actie vrijdagochtend is nog maar het begin, voorspelt Zijlstra. "Het gaat om een beperkte actie, we willen de reizigers niet onnodig treffen. Dit is vooral bedoeld als een signaal richting de directie. Als die hier niets mee doet, zullen de acties zich uitbreiden. Maar we hopen natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn."

Boot later

Vrijdag vertrekt de boot van Ameland naar Holwerd een uur later (10.30 uur in plaats van 9.30 uur). De boot vanuit Holwerd zal wel gewoon om 9.30 uur vertrekken, maar blijft vervolgens ook een uur langer in Ameland liggen (en vertrekt dus pas weer om 11.30 uur).

Actiecentrum

Tijdens de acties verzamelen de werknemers zich bij het actiecentrum op het parkeerterrein bij de haven in Ameland. Media die hierbij aanwezig willen zijn, raden wij aan om de boot van 7.30 uur vanuit Holwerd naar Ameland te nemen.

Wagenborg

Wagenborg Passagiersdiensten verzorgt de veerdienst van en naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. Het bedrijf telt ongeveer 80 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid