Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Veerdienst Maassluis - Nieuws

Overgang Veer Maassluis naar Ottevanger

Met ingang van 1 januari verhuist Veer Maassluis naar de firma Ottevanger. Daarmee komt er een eind aan de verbintenis met Connexxion. Het bedrijf Ottevanger is voor ons een onbekende. Ik wil wel voor de overgang met hen kennismaken.

Rond de overgang zijn er, na contact met Connexxion, een aantal afspraken gemaakt.

  1. De personeelsdossiers zijn door iedere medewerker persoonlijk vanuit zijn/haar thuisadres in te zien in MijnHRM, waarvoor iedereen een inlogmogelijkheid heeft. Dat moet voor jullie bekend zijn omdat jullie salarisstroken er ook in staan. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om zaken thuis uit te printen, zal daarom hiervoor de mogelijkheid worden gegeven op kantoor in Maassluis. Rob den Outer zal enkele dagdelen aangeven waarop ook hij (of een vervanger) dan aanwezig is om zo nodig te assisteren bij gebruik van MijnHRM.  Informatie hierover volgt binnenkort van Connexxion.
  2. De RC heeft deze vraag, over de aansluiting bij de pensioenfondsen al gesteld aan de heer Ottevanger en beantwoord gekregen. Connexxion heeft nogmaals  bij de heer Ottevanger navraag gedaan: de deelname aan de pensioenfondsen wijzigt niet.
  3. Er zal eind november/begin december een uitdraai worden gemaakt van de verlofsaldo van jullie. Na controle wordt jullie gevraagd voor akkoord te tekenen waarna deze saldi worden overgedragen aan fa. Ottevanger. Rob den Outer zal tzt e.e.a. in gang zetten. Controleer dat dus goed.

Voor alle duidelijkheid, jullie cao gaat gewoon mee over en je arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Daar verandert niets. Wat ik jullie wil aanraden,is dat wanneer je afwijkende afspraken hebt gemaakt met Connexxion die niet op papier staan, zorg dan dat die alsnog vastgelegd worden. Weliswaar is een mondelinge afspraak ook een afspraak, maar bewijs op papier helpt altijd.

Zoals ik al eerder heb aangegeven, zal ik nog dit jaar met Ottevanger een afspraak maken. Ik wil weten wat zijn plannen zijn en wanneer hij bijvoorbeeld wil beginnen met de cao.

Uiteraard laat ik jullie de uitkomsten van dat gesprek weten.

met vriendelijke groet, mede namens Rene van Voorst, Gerard Slippens en Ursula Thon.

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid