Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Veerdienst Maassluis - Nieuws

Boek Ottevanger kan dicht!

Na een turbulente week die voor veel verbazing heeft gezorgd hebben we vrijdag kennisgemaakt met de nieuwe eigenaar van de veerdienst Maassluis - Rozenburg. In bijzijn van de bemiddelaar Tjerk Bruinsma heeft de PVT en ondergetekende gesproken met de directie van de nieuwe eigenaar.

Gedurende het gesprek werd al snel duidelijk dat Ottevanger al geruime tijd bezig is geweest om zijn bedrijf te verkopen. Dat gold niet alleen voor jullie veerdienst maar ook voor de andere veerdiensten die in zijn bezit waren.
Ook de provincie was hier al geruime tijd van op de hoogte, omdat ook zij een rol moesten gaan spelen. De technische staat van de boten was immers zwaar tegengevallen, iets wat Ottevanger financieel ook zeker gemerkt heeft.
Het is jammer dat wij hier helemaal niet van op de hoogte zijn geweest, maar koop of verkoop van een bedrijf wordt doorgaans pas bekend als alles is afgerond.

We gaan niet natrappen, maar gelukkig voor iedereen kunnen we het boek Ottevanger sluiten. We mogen hopen op een betere toekomst en het eerst gesprek met directieleden van de Swertsgroep geeft daar ook aanleiding toe.
Jullie komen in ieder geval weer bij een professioneel bedrijf en ik heb er alle vertrouwen in dat dat in ieder geval leidt tot een veel betere communicatie.

Belangrijkste voor de korter termijn is dat alle arbeidsvoorwaarden gewoon doorlopen en alle andere verplichtingen worden gewoon overgenomen. We hebben afgesproken dat we op niet al te lange termijn weer een vervolgafspraak maken.

De samenwerking met Tjerk Bruinsma is hiermee ook tot een eind gekomen. Rest mij hem in ieder geval te bedanken voor zijn rol in dit proces, al heeft hij het niet tot een eind kunnen brengen. Maar zonder iets af te doen aan het werk van Tjerk Bruinsman denk ik dat deze wending voor alle partijen beter is.

Belangrijk is dat jullie allemaal als een blok achter de de PVT gestaan hebben. Dat heeft er waarschijnlijk mede toe bijgedragen dat we nu het boek Ottevanger kunnen sluiten.

met vriendelijke groet,

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid