Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werk je bij ANWB Retail? Hoe is het nu met je?

Binnenkort praten we met de ANWB over de reorganisatie die in het voorjaar heeft plaatsgevonden. Om dat overleg goed te kunnen voeren, hebben we informatie nodig van jou. Hoe staat het er nu voor?

Door de reorganisatie bij Retail is er veel veranderd, vast ook voor jou. We willen graag weten hoe jij een en ander hebt ervaren (goed en minder goed) en of er zaken zijn die volgens jou verbeterd kunnen worden. Als jij ons dat laat weten, dan kunnen we daar misschien iets mee in het overleg met ANWB. Echte individuele zaken blijven natuurlijk individueel, maar als er iets is waar meer collega’s mee zitten, dan kan dat wellicht verbeterd worden. Wij vinden het belangrijk dat jij tot je recht komt in je werk.

Als we overleg hebben met ANWB Retail is het handig als we dan alle belangrijke informatie hebben.
Stuur me een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Arbeidsvoorwaarden

Bij Retail is het nooit rustig, helaas. Misschien heb je gezien dat in het onderhandelingsresultaat van de cao een tekst is opgenomen over de arbeidsvoorwaarden bij Retail. In het voorjaar van 2016 hebben we hierover al gesprekken gevoerd, maar dat heeft toen niet tot een resultaat geleid. Wel is ons keer op keer meegedeeld dat de arbeidsvoorwaarden van ANWB Retail wel erg (in positieve zin) afwijken van die elders in de detailhandel. Ons standpunt is dat dat waar is, maar een ANWB-winkel ook niet zomaar een winkel is.

Doe mee

Toch komen we er niet onderuit om hierover binnenkort met je werkgever in gesprek te gaan. En dat kunnen we eigenlijk alleen maar goed als jij met ons meedoet! We zijn op zoek naar mensen die actief met ons mee willen denken over de arbeidsvoorwaarden bij Retail. Dat is de beste en snelste manier om invloed uit te oefenen. Wil je meer weten? Vraag het aan Janet Slingenberg of Margreet Zwiers. Dit zijn jouw collega’s die ook in de winkel werken; Janet in Zwolle en Margreet in Meppel.

We kunnen er niet genoeg de nadruk opleggen. Afspraken komen niet zomaar tot stand. Daar moet hard voor gewerkt worden. We kunnen dat het best doen als veel medewerkers uit de winkels lid zijn of worden van CNV Vakmensen. Als we niet weten wat jij wilt en als jij je niet laat vertegenwoordigen, dan leidt dat onherroepelijk tot afspraken waar jij niet blij van wordt. Dat willen wij in ieder geval niet en we beloven je dat wij ons uiterste best zullen doen om er voor te zorgen dat jouw belang niet uit het oog verloren wordt.

Meer weten over CNV Vakmensen? Kijk op onze site www.cnvvakmensen.nl (onder het kopje cao’s reisbranche vind je informatie over de ANWB) of op onze facebookpagina www.facebook.com/CNVANWB

Ook zijn we actief op twitter, eveneens onder cnvanwb.

Hopelijk tot binnenkort!

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid