Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden stemmen in met Cao ANWB

Een ruime meerderheid van de CNV-leden bij ANWB heeft ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de cao nu een feit. Vanaf vandaag gaan we aan de slag met het uitwerken van de afspraken in cao-teksten maar vooral ook in maatregelen.

Als gevolg van de cao-afspraken gaat er veel veranderen. Werktijdverkorting geldt vanaf 1 januari 2018 alleen nog voor bepaalde groepen medewerkers: grofweg alleen voor degenen in de zware beroepen en voor degenen die op 31 december 2017, 57 jaar of ouder zijn. In het vervolg krijg je dan gedurende 2 jaar ¾ uur per dag of een halve dag per week en in het laatste jaar voor je AOW 1 uur per dag of 5 uur per week.
Er zijn overgangsregelingen; die staan in het onderhandelingsresultaat die we je een maand geleden hebben gestuurd. Heb je dat niet meer paraat, kijk op onze site.

Tabel van leeftijdsdagen

Ook gaat de tabel van de leeftijdsdagen er anders uit zien vanaf 1 januari. Je houdt in ieder geval wat je nu aan rechten hebt, maar de opbouw en het maximaal te bereiken uren wijzigt. Kijk hiervoor in de tabel die in het onderhandelingsresultaat staat.

Persoonlijk budget

Er komt een persoonlijk budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid. Tijdens de ledenvergaderingen kregen we daar veel vragen over. Wat kun je precies ‘kopen’ van je budget, hoe zit het met netto en brutobedragen en hoe gaat het er praktisch uitzien.
Wij vinden dat dit zo snel mogelijk duidelijk moet zijn en we zullen erop aandringen en op toezien dat de informatie spoedig beschikbaar komt voor jou en je collega’s.

Loonsverhogingen

Er komt een nabetaling van de loonsverhoging per 1 februari jl. en de salarissen gaan allemaal met 1,75% omhoog. Per 1 april 2018 krijg je dan opnieuw 1,75% en per 1 februari 2019 2%.

Voor alle andere veranderingen verwijs ik je nogmaals naar onze site. Daar kun je alles terugvinden. Heb je toch nog vragen, dan kun je me uiteraard mailen via a.bulsink@cnvvvakmensen.nl.

Wij blijven ons ook in de komende tijd samen met jou inzetten voor goede arbeidsvoorwaarden bij ANWB.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E:  a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid