Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gezamenlijk aan het werk voor nieuwe cao ANWB

Zoals we je eerder hebben gemeld, zijn CNV Vakmensen, FNV en ANWB op 24 mei officieel weer aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Tijdens deze eerste bijeenkomst hebben we gezamenlijk de intentie uitgesproken om voor de zomervakantie een nieuwe cao op hoofdlijnen af te sluiten.

Stevige klus
Dit is een behoorlijke klus gezien de verschillen in standpunten. Om deze klus te klaren hebben we overlegmomenten ingepland tot en met 6 juli as. Bovendien hebben we afgesproken dat ieder overleg steeds wordt voorbereid door kleinere teams met vertegenwoordigers van vakbond en ANWB. Tot slot hebben we een externe procesbegeleider ingeschakeld die tijdens de formele overleggen aanwezig is om de gesprekken in goede banen te leiden.

Belangrijke thema's
Het gaat natuurlijk vooral om de inhoud van een nieuwe cao. Daarvoor hebben we gezamenlijk de thema's bepaald die belangrijk zijn voor een akkoord voor de zomer. Die thema's zijn o.a. een persoonlijk budget voor alle medewerkers in het kader van Duurzame Inzetbaarheid, aanpassingen van leeftijdsafhankelijke regelingen zoals WTV en Leeftijdsdagen, uitbreiding van keuzes binnen cao à la carte, een telewerkregeling en een loonsverhoging. Ook hebben we stilgestaan bij een aantal punten dat met regelmaat terugkeert, zoals onduidelijke afspraken uit het verleden die daarmee soms tot onvrede leiden. Ook hier willen partijen gezamenlijk een oplossing voor zoeken.

Natuurlijk zijn de discussies soms scherp, want de belangen zijn groot. Over en weer snappen we dat maar dat maakt het niet persé gemakkelijker. Het is bijna 6 juli. We houden jullie op de hoogte van de voortgang. 

Eerlijk gezegd verwachten we dat we pas rond 6 juli meer kunnen vertellen over hoe het er dan voor staat. Er is op dit moment gewoon nog niet zoveel te vertellen. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt; alles grijpt in alles.

Heb je vragen dan kun je ook altijd een mailtje aan mij sturen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Iets anders: wij hebben de kwestie van de onregelmatigheidstoeslag tijdens verlof (o.a. voor medewerkers ALC, dispatch, retail,; niet voor wegenwacht) aangekaart bij ANWB. Hier wordt nu aan gewerkt. Als er collega’s zijn die willen dat wij ook hun belangen op dit punt behartigen, laat ze zich dan aanmelden bij CNV Vakmensen. Als ze vóór 15 juli a.s. lid worden en dat voor minstens 1 jaar blijven, wordt hun zaak op gelijke wijze behandeld!

Aletta Bulsink
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid