Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Duurzame inzetbaarheid bij ANWB

Tijdens het cao-overleg hebben CNV Vakmensen, FNV en ANWB afspraken gemaakt over een duurzaam inzetbaarheidsbudget. Naar aanleiding van het bericht op intranet vorige week kregen we vragen. Deze nieuwsbrief is bedoeld om op de belangrijkste vragen antwoord te geven.

Speciale website
ANWB heeft een aparte website gemaakt met informatie over duurzaam meedoen en je persoonlijke inzetbaarheidsbudget: www.duurzaammeedoenbijanwb.nl

Dit is een mooie en toegankelijke website met antwoorden op de meeste vragen. Het werken met het budget is nieuw en moet nog worden doorontwikkeld. Als het goed is, komen er op niet al te lange termijn steeds meer voorbeelden van wat jij kunt doen met je budget.
Ons advies is: laat het niet op de plank liggen, maar maak gebruik van deze mogelijkheid!

Hoe hoog is het budget?
Het budget is 700 euro per jaar, als je 24 uur of meer werkt bij ANWB. Werk je minder, dan is het budget 350 euro.
Of dit bedrag netto of bruto is, hangt af van wat je er mee gaat doen en de fiscale regels. In zijn algemeenheid kun je stellen dat opleidingen netto vergoed zullen worden en andere bestedingen over het algemeen bruto. Daar kan de ANWB niets aan doen, daar kunnen vakbonden niets aan doen, dat zijn de fiscale regels waarmee we rekening moeten houden.

Hoe zit het met sport?
Tijdens de ledenvergaderingen werd gevraagd of je het budget ook kunt gebruiken voor sportactiviteiten. Omdat het budget ook bedoeld is voor je vitaliteit hebben we daarop toen, na kort overleg met ANWB, positief geantwoord.
Toen we verder spraken over de concretisering van het budget (en de doelen) is afgesproken dat maximaal de helft van het budget beschikbaar is voor het declareren van sportactiviteiten. Daarover hadden we jullie in december 2017 moeten informeren maar tot mijn spijt moet ik jullie zeggen dat we dat helaas hebben verzuimd, waarvoor excuses.

In ontwikkeling
Het budget is nieuw voor iedereen, zowel voor jou als voor ANWB. Hoe het precies gaat werken, merk je door er gebruik van te gaan maken.

Als je vragen hebt, kijk dan eerst op de website over duurzaam meedoen bij ANWB.
Heb je nadien nog vragen of wil je (hopelijk goede) ervaringen delen, mail mij dan via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink
M: 06 20 47 18 88
E:  a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid